1,5 εκ. €  από το Υπουργείο Εσωτερικών για το Δημαρχείο Σερβίων

2 Min Read

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος υπέγραψε χθες την ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης ύψους 1,5 εκ. €  για την εκπόνηση μελέτης, τις εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του ιστορικού κτιρίου του Δημαρχείου Σερβίων, καθώς και της επέκτασής του.

Πρόκειται για πρόσκληση για την υποβολή πρότασης πράξης, προκειμένου να ενταχθεί το έργο «Μελέτη, αποκατάσταση και επέκταση του Δημαρχείου Σερβίων» και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του άξονα 2.11 «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κλπ)».  

- Advertisement -

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, για την αμέριστη στήριξη και τη χορήγηση της πρόθεσης χρηματοδότησης ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση και επέκταση  του ιστορικού κτιρίου του Δημαρχείου Σερβίων.

Η χρηματοδότηση αυτή θα επιτρέψει σε λίγο καιρό την έναρξη ουσιαστικών έργων αποκατάστασης και επέκτασης του ιστορικού κτιρίου του Δημαρχείου Σερβίων, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση και ανάδειξη του πολιτιστικού κληρονομήματος της περιοχής. Η αποκατάσταση και επέκταση του ιστορικού κτιρίου του Δημαρχείου αποτελεί σημαντικό μέρος της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας της περιοχής. 

Με τη χρηματοδότηση αυτή, θα δοθεί η δυνατότητα για την υλοποίηση σημαντικών έργων που θα διατηρήσουν την αρχιτεκτονική αξία του κτιρίου και θα επιτρέψουν την επέκτασή του, προσαρμόζοντάς το στις σύγχρονες ανάγκες και χρήσεις, χωρίς όμως να χάσει τον ιστορικό του χαρακτήρα.

Μοιραστείτε την είδηση