1975 – 76: Όταν το όνομα της «Κοζάνης» μετρούσε και στη Β’ Εθνική, του Δημήτρη Κλείδη

2 Min Read

Η ποδοσφαιρική περίοδος 1975-76 ήταν μία από εκείνες, κατά την οποία η «Κοζάνη» μετρούσε και στη Β’ Εθνική και το όνομά της ήταν ξακουστό ανά το Πανελλήνιο.
Όχι μόνο για τις αγωνιστικές της επιτυχίες, αλλά και για το ότι σε κάθε εντός έδρας αγώνα της συνεκέντρωνε στο γήπεδο ένα μεγάλο αριθμό φιλάθλων, οι οποίοι αψηφώντας τις οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες κατέκλυζαν τις κερκίδες του γηπέδου, για να υποστηρίξουν ηθικά και υλικά την «Κοζάνη». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θεωρείται η έδρα της Κοζάνης ως μία από τις πιο πετυχημένες του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ενισχύονταν οικονομικά η «Κοζάνη», η οποία παράλληλα στήριζε οικονομικά και τον θεσμό της Β’ Εθνικής.

Η «Κοζάνη», με τους χιλιάδες των φιλάθλων της, αποτελούσε μία μόνιμη οικονομική πηγή εσόδων της διοργανώτριας του Πρωταθλήματος, Ε.Π.Ο.

- Advertisement -

Η «Κοζάνη», σε μία από τις συνθέσεις της, στο Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής περιόδου 1975-76. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι: Δημ. Κωνσταντινίδης, Μάρκος Τσιρέκας, Νίκ. Παπαδόπουλος, Νικ. Γκουσγκούνης, Παν. Δαδαμόγιας, Θεοδ. Παπαγιαννίδης και καθήμενοι από αριστερά οι: Ζήνων Καλέας, Σάκης Σίμπος, Γιώργος
Δράμαλης, Θέμις Ποιμενίδης και Παρθ. Μήντσης.

Περίοδος μεταγραφών του Ιουλίου 1975. Από τις μεταγραφές των ποδοσφαιριστών: Παρίση (από τον Εθνικό Σιδηροκάστρου) και Κώστα Ρουσιάδη (από την Α.Ε. Ροδιανής).
Στη φωτο διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Ο νεοαποκτηθείς Παρίσης, ο Πρόεδρος Παναγιώτης Αποστολίδης, ο ποδοσφαιριστής Νικ. Λαζόγκας, ο νεοαποκτηθείς Κώστας Ρουσιάδης, ο ταμίας Μανώλης Πάλλας και ο Φροντιστής Υλικού Κώστας Φασούλας (ο γνωστός Κωστάκος). Καθήμενοι από αριστερά: Ο Έφορος Οικονομικού Θανάσης Γκάτζιαρης και ο Γεν. Γραμματέας Δημ. Κλείδης (δεξιά).

Μοιραστείτε την είδηση