21 χρόνια από το μεγάλο σεισμό- Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Ζιδανίου

1 Min Read

21 χρόνια συμπληρώθηκαν από το σεισμό των 6,6 ρίχτερ, που έπληξε την περιοχή στις 13 Μαίου του 1995. Πολλά χωριά του νομού Γρεβενών καταστράφηκαν: Κνίδη (ΙΧ+), Καλαμίτσι, Βάρη, Ταξιάρχης, Κοκκινιά κ.α.. Στο νομό Κοζάνης σοβαρές βλάβες παρατηρήθηκαν στα χωριά Χρώμιο, Δαφνερό (ΙΧ), Ρύμνιο (VIΙI) κ.α.. 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν. 2523 κτίρια στο νομό Γρεβενών και 7693 στο νομό Κοζάνης κατέρρευσαν ή έπαθαν διάφορες βλάβες από το σεισμό. Ο μεγαλύτερος προσεισμός εκδηλώθηκε 4 min πριν τον κύριο σεισμό (Μ=4,5) ενώ ο μεγαλύτερος μετασεισμός (Μ=5,5) στις 17 Ιουλίου.

Σήμερα, με αφορμή την 21η επέτειο από την ημέρα του σεισμού του 1995, πραγματοποιήθηκε  Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου και ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ζιδανίου πέριξ του Ι. Ναού, παρουσία Πολιτικών, Στρατιωτικών, Δημοτικών και λοιπών αρχών και του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Γ. Ντζιμάνης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Γιαννακίδης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση