26 Μαρτίου 2024: Ημέρα γιορτής για το ελληνικό σινεμά

2 Min Read

Το «Ολύμπιον» συμμετέχει στην δράση με ειδική τιμή εισιτηρίου

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) προσκαλεί το κοινό όλης της χώρας να γίνει θεατής της ελληνικής ταινίας. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, με πρωτοβουλία του δόθηκε η δυνατότητα σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδος να έχουν πρόσβαση στο σύνολο της ελληνικής παραγωγής των τελευταίων τεσσάρων ετών, σε ταινίες όλων των ειδών, με τιμή εισιτηρίου 3 €. Η δράση αυτή του ΕΚΚ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26/3, σε 50 αίθουσες σε 28 πόλεις της επικράτειας.

Η 26η Μαρτίου 2024, φιλοδοξούμε ότι θα ‘ναι μια μέρα γιορτής για τον ελληνικό κινηματογράφο· για τους δημιουργούς του και τους παραγωγούς του, για τους καλλιτεχνικούς και τεχνικούς συντελεστές του, για όλους τους φορείς που κοπιάζουν για αυτόν. Μέρα γιορτής, βεβαίως, και για τις κινηματογραφικές αίθουσες. Το ΕΚΚ, με τις μικρές οικονομικές δυνάμεις του, έρχεται να ενισχύσει έναν χώρο πολιτισμού, φυσικό αποδέκτη του κινηματογράφου, του οποίου η επιβίωση δοκιμάζεται πανευρωπαϊκά. Είναι το πρώτο βήμα μιας προσπάθειας, που ευελπιστούμε πως θα συνεχιστεί, για την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ της ελληνικής ταινίας και του ελληνικού κοινού, αλλά και για τη στήριξη της κινηματογραφικής αίθουσας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Ο Κινηματογράφος «Ολύμπιον» στην Κοζάνη συμμετέχει στην δράση και θα προβάλει:

ΑΙΘΟΥΣΑ 1

19:00 | Airhostess 737 του Θανάση Νεοφώτιστου (15’) και Φόνισσα της Εύας Νάθενα (97’)

21:15 | Πλευρά του Παναγιώτη Φαφούτη (13’) και Ο Καπετάν Μιχάλης του Κώστα Χαραλάμπους (160’)

ΑΙΘΟΥΣΑ 2

19:00 | Λευκή Νύχτα της Μαριτίνας Πάσσαρη (14’) και Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση (78’)

21:15 | Τόποι Ελληνισμού – Ερμούπολη του Χαράλαμπου Μαργαρίτη (18’) και Πίσω από τις Θημωνιές της Ασημίνας Προέδρου (100’)

Μοιραστείτε την είδηση