2ο Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας – Η πόλη γιορτάΖΕΙ Με απόλυτη επιτυχία συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις της 7ης μέρας…

2 Min Read

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας – Η πόλη γιορτάΖΕΙ την Τρίτη 27 Μαρτίου.

Κατενθουσιασμένοι έμειναν όσοι συμμετείχαν στα σεμινάρια υποκριτικής του Γιώργου Παπαγεωργίου με τίτλο “Κώδικες Υποκριτικής: Ο αυτοσχεδιασμός ως μέσο αφήγησης” και Λευτέρη Γιοβανίδη με τίτλο “Λεκτικός Αυτοσχεδιασμός” των οποίων ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε το απόγευμα στις 17:00 και ολοκληρώθηκε στις 20.00. Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με νέες τεχνικές θεάτρου και εί-χαν την ευκαιρία να τις εφαρμόσουν στο πλαίσιο του σεμιναρίου.

Στη Συνέχεια όσοι βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο είχαν την ευκαιρία να πα-ρακολουθήσουν το σεμινάριο πυρογραφίας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος έκφραση στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτάΖΕΙ.

Η ταινία «Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη που παρουσιάστηκε στον κινηματογράφο Αχίλλειον σε δύο προβολές είχε μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό, αφού πρόκειται για μια ταινία που αφορά τον εμφύλιο και μνήμες που αγ-γίζουν κατοίκους και απόγονους κατοίκων γειτονικών χωριών.

Η παράσταση «Το μόνον της ζωής του ταξίδειον» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδε-λιώδη και με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Παππά, ξεκίνησε με μικρή καθυστέ-ρηση λόγω της πολύ μεγάλης προσέλευσης. Το κοινό του ασφυκτικά γεμάτου Πνευματικού κέντρου παρακολούθησε την Ιωάννα Παππά με θρησκευτική ευ-λάβεια σε μια παράσταση με ατμόσφαιρα μυσταγωγίας.

Στην συνέχεια, στο επίσης ασφυκτικά γεμάτο Madam Bar, η Μάγδα Πένσου με τους μουσικούς της μας ταξίδεψε στην ελληνική μουσική με τραγούδια του Μ. Χατζιδάκι, του Μ. Θεοδωράκη, του Στ. Ξαρχάκου, του Στ. Κραουνάκη και με την θεατρικότητα και την αισθαντική φωνή της πρόσφερε στους θαμώνες ένα αξέ-χαστο βράδυ από την ψυχή της … έως την ψυχή τους.

Περισσότερες πληροφορίες στο site μας: http://www.ypsikaminos.gr

Μοιραστείτε την είδηση