Δρόμος για πεζούς από το Νιάημερο μέχρι το Πανεπιστήμιο- Ένα αίτημα χρόνων που ικανοποιείται

2 Min Read

Ένα έργο που για χρόνια διεκδικούσαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου και κυρίως η τοπική κοινότητα Κοίλων φαίνεται πως επιτέλους θα πάρει σάρκα και οστά. Πρόκειται για το διάδρομο διέλευσης πεζών κατά μήκος του δρόμου Κοζάνη-Κοίλα, από την έξοδο στο Νιάημερο μέχρι και το Πανεπιστήμιο, μήκους 1200τ.μ., στη δεξιά πλευρά της οδού.

Τη χρηματοδότηση του έργου θα αναλάβει η ΠΕ Κοζάνης, μετά από σχετική εισήγηση της η Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κατερίνας Δαδαμόγια στην Οικονομική Επιτροπή.

- Advertisement -

Εδώ πρέπει να κάνουμε ειδική αναφορά στον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας και  σημερινό Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Μίλτο Μαγγιρίδη, ο οποίος για πολλά χρόνια διεκδικούσε το έργο με δεκάδες εκκλήσεις.

“O καλός Θεός μας φυλά ακόμη και δεν έχουμε θρηνήσει ακόμη θύματα, καθώς δεκάδες παιδιά περπατούν καθημερινά στο δρόμο από την Κοζάνη προς το ΤΕΙ, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης, είτε επειδή τους αρέσει το περπάτημα σε δρόμο με ελλιπή φωτισμό» δήλωνε το 2017 στο «Χρόνο» ο κ. Μαγγιρίδης. «Θεωρώ ανεπίτρεπτο να κινδυνεύουν τα παιδιά για αυτό και έστειλα τα απαραίτητα έγγραφα στην Αποκεντρωμένη την Περιφέρεια, το Δήμο και την αστυνομία, ώστε να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους.  Ουαί κι αλίμονο αν έχουμε κάποιο δυστύχημα».

Το έργο δεν θα προκαλέσει μεταβολή στο οδόστρωμα της υφιστάμενης οδού. Η προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης, με τον δεύτερο να αναλαμβάνει να δημοπρατήσει και να υλοποιήσει το έργο. Η χρηματοδότηση προέρχεται από την ΠΕ Κοζάνης.

Γιάννης Κωσταρέλλας

 

Μοιραστείτε την είδηση