5,5 δις είναι …«ασπιρίνες» και «ψίχουλα»

3 Min Read

Υποθέτω ότι οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας, είτε άκουσαν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, είτε τις διάβασαν, αμέσως μετά την ομιλία του στην ΔΕΘ, στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Ελάχιστοι άνθρωποι δεν έσπευσαν, αμέσως, να ενημερωθούν. Για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος των όποιων είναι ‘ότι, αυτά που ειπώθηκαν, αφορούν τις τσέπες όλων. Το τι θα πληρώσουμε και τι θα εισπράξουμε. Και αυτά, ως είθισται, δεν τα χάνουν οι Έλληνες.

Αν όμως κάποιοι δεν ενημερώθηκαν αμέσως και περίμεναν από τις εφημερίδες της Δευτέρας να μάθουν τι και πως, εξαρτάται ποιες εφημερίδες εμπιστεύονται για την ενημέρωση τους. Είναι αλήθεια ότι αριθμητικώς οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες υπερτερούν. Και αυτές, ως ήταν αναμενόμενο, αναπέμπουν ύμνους. Υπάρχουν όμως και οι αντιπολιτευόμενες. Που αντιμετώπισαν τις εξαγγελίες με την δική τους οπτική. Οπότε είναι χρήσιμο να δούμε αν η «οπτική» αυτή τιμά και την δημοσιογραφία και την νοημοσύνη των πολιτών.

Τι ήταν λοιπόν, για τις συγκεκριμένες εφημερίδες όλα αυτά τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών, συνολικού ύψους άνω των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ; Απολύτως τίποτε. Αν δεν το πιστεύετε ρίξτε μια ματιά στους πρωτοσέλιδους τίτλους δύο εφημερίδων. Από την μία η σοβαρότερη εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η «Εφημερίδα των Συντακτών», τα χαρακτηρίζει «Ασπιρίνες». Και από την άλλη  το έντυπο που υποτίθεται ότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και τον νέο πρόεδρο του, η «ΚΟΝΤΡΑ», του συγκροτήματος Κουρή, τα βαφτίζει «Ψίχουλα».

Απέναντι σε αυτή την …ειλικρινή και αντικειμενική αξιολόγηση, ως ένας από τους δοκιμαζόμενους, από την ακρίβεια και τις ενεργειακές ανατιμήσεις, πολίτες αυτής της χώρας, δεν έχω να πω τίποτε άλλο, παρά μόνον ετούτο το απλό: Δώστε και άλλες ασπιρίνες, δώστε και άλλα ψίχουλα.

Δεν θα κάνω εδω ανάλυση των μέτρων. Κάθε πολίτης αυτής της χώρας, είτε τα άκουσε, είτε τα διάβασε, είναι σε θέση να τα κρίνει, να τα αξιολογήσει. Κάποια αμέσως. Κάποια με το γύρισμα του νέου χρόνου. Θα πω απλώς ότι ο τόπος, εκτός από αποτελεσματική, στην διαχείριση των κρίσεων, κυβέρνηση, έχει ανάγκη και από αξιόπιστη αντιπολίτευση. Και αντιστοίχως αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης. Που να σέβονται και τα γεγονότα, χωρίς να τα διαστρέφουν, και την νοημοσύνη των πολιτών. Διαφορετικώς, «κακό της κεφαλής τους» και των κομμάτων και των «μέσων», που αυτογελοιοποιούνται

Μοιραστείτε την είδηση