Τα θέματα της τριτοβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης στο επίκεντρο της 5ης Προσυνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

straboy
από straboy
2 Min Read


Τα θέματα της τριτοβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της 5ης Προσυνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που έγινε στην Κοζάνη την Πέμπτη 8 Μαρτίου.
Νέοι φοιτητές από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής, στελέχη της παράταξης, βρέθηκαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και άκουσαν τις ομιλίες των Ν. Ασημόπουλου, πρώην πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και Γ. Σκόρδα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Στις εργασίες της συνδιάσκεψης παρών ήταν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εκδήλωση που «εντάσσεται στο πλαίσιο ανάλογων προσυνδιασκέψεων με επίκαιρα θέματα που έγιναν σε όλη τη χώρα, ώστε τα αποτελέσματά τους να παρουσιαστούν στην Εθνική Συνδιάσκεψη που θα γίνει, μετά από 22 ολόκληρα χρόνια, στην Αθήνα στις 17-18 Μαρτίου, παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη».
Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Τεχνολογική Εκπαίδευση με το νόμο που πέρασε για την «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ.
Στην ομιλία του ο πρώην πρύτανης του ΤΕΙ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο εθνικό πλαίσιο προσόντων που πρέπει να ολοκληρωθεί σε αυτή τη χώρα, καθώς υπάρχουν σχολές και τμήματα με μη καθορισμένο καθηκοντολόγιο, ενώ από την πλευρά του ο καθηγητής Γ. Σκόρδας τόνισε ότι η πρακτική άσκηση θα πρέπει να αποτελεί προαπαιτούμενο για τη λήψη διπλώματος με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς θέσεων πρακτικής άσκησης.

Μοιραστείτε την είδηση