72 χρόνια από τη σφαγή στους Πύργους

1 Min Read

Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη συγκίνηση τελέστηκε, όπως κάθε χρόνο το πρωί της Κυριακής 22 Μαΐου, το μνημόσυνο για τα 72 χρόνια από τη σφαγή στην Καστράνιτσα, σημερινούς Πύργους. Στις 23 Απριλίου του 1944 οι Γερμανοί και ντόπιοι συνεργάτες τους από παρακείμενο χωριό αφάνισαν την τότε Καστράνιτσα, σκοτώνοντας ή καίγοντας ζωντανούς τριακόσιους δεκαοκτώ ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα, ακόμα και αβάφτιστα μωρά.

Και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, οι απόγονοι των τριακοσίων πενήντα θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας συγκεντρώθηκαν στους Πύργους το πρωί της Κυριακής για να αποτίσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής στους προσφιλείς νεκρούς τους, πραγματοποιώντας το ετήσιο καθιερωμένο μνημόσυνο.

- Advertisement -

“H πληγή είναι ανοιχτή, το τραύμα δεν έχει κλείσει” τόνισε ο ομιλητής της εκδήλωσης, αναφερόμενος στις σφαγές που άφησε πίσω του το σχέδιο “Μαγιάτικη Καταιγίδα”.

Για μια ακόμη φορά τονίστηκε ότι δεν πρέπει να αρκούμαστε στα τελετουργικά, αλλά να κάνουμε κάτι περισσότερο διεκδικώντας να μη ζήσει η ανθρωπότητα ξανά τέτοιες θηριωδίες.

Μοιραστείτε την είδηση