Πείτε κάτι περισσότερο αξιόπιστο

3 Min Read

 

Με συμπαθάτε, εσείς στην ηγεσία της «Νέας Δημοκρατίας», αλλά οι απαντήσεις που δίνετε, στις αποκαλύψεις για τις συναντήσεις της εκπροσώπου τύπου του κόμματος σας, ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, με τον Ζόραν Ζάεφ, δεν είναι ιδιαιτέρως ξεκάθαρες και διαφωτιστικές. Το μόνο ξεκάθαρο είναι η παραδοχή ότι έγιναν. Με την κ. Σπυράκη να παραδέχεται, για την ώρα, μία «τυχαία» συνάντηση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπήρξαν και άλλες καθώς επικαλείται το γεγονός ότι συναντά καθημερινώς πολλούς ανθρώπους, και …που να θυμάται, πότε και ποιον συνάντησε.

 

Συγκρατώ από την επίσημη ανακοίνωση που εκδώσατε το γεγονός ότι δεν κατηγορείτε τον Ζόραν Ζάεφ ότι ψεύδεται, όταν, όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά τους συμβουλίου πολιτικών αρχηγών της γείτονάς, ενημερώνει τους μετέχοντες λέγοντας: «Στις Βρυξέλλες είχα μια συνάντηση με μια σημαντική εκπρόσωπο της Ν.Δ., τη Μαρία Σπυράκη, η οποία μου έστειλε χαιρετισμούς από τον Μητσοτάκη. Μου είπε ότι έχει σημασία πώς θα συμπεριφερθούν οι ψηφοφόροι στη Μακεδονία (σ.σ.: ελληνική) και αυτό εξαρτάται από τον Καμμένο. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα».

 

Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ακόμη και ως τερατολόγημα αυτό που καταγράφεται στα επίσημα πρακτικά των Σκοπίων, εάν δεν συνέβαινε να έχει διατυπωθεί δημοσίως στο παρελθόν αυτή η θέση της Νέας Δημοκρατίας. Το ότι δηλαδή για ένα ικανό χρονικό διάστημα εξαρτούσε την θέση της, απέναντι στην τότε εμφανιζομένη ακόμη ως ενδεχόμενη συμφωνία, από το τι θα κάνει ο Καμμένος. Και δεν ήταν μόνο για την συμφωνία. Και για άλλα θέματα είχαμε ακούσει το «δεν το ψηφίζουμε αν δεν το ψηφίσει και ο Καμμένος».

 

Τα περί τυχαίας συνάντησης, την ώρα που πήγαινε να πάρει έναν καφέ, τα οποία προβάλλει η κ. Σπυράκη, δεν είναι ιδιαιτέρως σοβαρά. Ιδίως όταν παραδέχεται ότι κατά την «τυχαία» συνάντηση, ενημέρωσε …στο πόδι, τον πρωθυπουργό μιας άλλη χωράς για τις θέσεις του κόμματος της. Αλλά έκρινε ότι το γεγονός αυτό συνιστά μια πράξη ρουτίνας και δεν χρειάζεται να ενημερώσει κανέναν!

 

Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι πρόκειται να κληθείτε να κυβερνήσετε. Μάθετε λοιπόν να διαχειρίζεσθε με σοβαρότερο τρόπο, τόσο κρίσιμα θέματα. Ώστε να μη μένει η εντύπωση, την οποία καλλιεργεί και η κυβέρνηση, ότι ακολουθείτε πολιτική διγλωσσίας. Άλλα να λέμε δημοσίως, όπως στο ευρωκοινοβούλιο, και άλλα …με τον καφέ στο χέρι, στους διαδρόμους του.

 

 

 

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση