1ο Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρίνου 2019

2 Min Read

Από το Σάββατο 13/04/2019 έως την Κυριακή 14/04/2019 , διεξήχθη το πρώτο φεστιβάλ αλιείας Κυπρίνου 2019. Το πεδίο του αγώνα δυστυχώς ήταν μικρό καθορίζοντας τον αριθμό των θέσεων σε 25 οι οποίες και υπερκαλύφθηκαν. Τα αποτελέσματα του αγώνα αν και αποθαρρυντικά δεν πτόησαν τους διαγωνιζόμενους να παρευρεθούν και να τιμήσουν τον μοναδικό αθλητή, μέλος του ΑΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ, Κώστα Λαβαντσιώτη, ο οποίος κατάφερε και αλίευσε 2 Κυπρίνους συνολικού βάρους 6,7χλγ. ( 2,7χλγ και 4χλγ έκαστος) κερδίζοντας την μια και μόνη θέση στη κατάταξη χωρίς 2ο και 3ο.
Τα φεστιβάλ αλιείας που διοργανώνονται από τους Α.Σ.Ε.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ και Α.Σ.Ε.Α. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ σκοπό έχουν να μυήσουν τους ερασιτέχνες αλιείς στη νοοτροπία που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη , το πιάνω και απελευθερώνω(catch and release).Το συγκεκριμένο όμως φεστιβάλ είχε και άλλο ένα, σημαντικότερο όλων, σκοπό. Κάποια από τα ψάρια που θα αλιεύονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή γόνου με απώτερο σκοπό τον εμπλουτισμό της λίμνης.
Η κίνηση αυτή υποτίθεται ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των Α.Σ.Ε.Α.Κοζάνης, Α.Σ.Ε.Α.Πτολεμαίδας , του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων και της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Για άλλη μια φορά όμως βρέθηκαν άτομα που επαλήθευσαν τις φήμες που κυκλοφορούσαν . Επαγγελματίες αλιείς ενώ είχαν ενημέρωση από τον πρόεδρό τους, όχι μόνο δεν απομάκρυναν τα αλιευτικά εργαλεία από το πεδίο αγώνα, αλλά με τη χρήση ακόμη περισσότερων μείωσαν το πεδίο αγώνα στο ελάχιστο εμποδίζοντας την ομαλή εξέλιξη του φεστιβάλ άρα και την οποιαδήποτε από κοινού προσπάθεια εμπλουτισμού της λίμνης.
Οι δικαιολογίες οι οποίες ακούσαμε, από τους κύριους που με τη στάση τους προσπάθησαν να σταματήσουν ένα φεστιβάλ αθλητικής αλιείας και έναν εμπλουτισμό στη λίμνη Πολυφύτου, δυστυχώς ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Σαν σύλλογοι , σεβόμενοι πάντα την ανάγκη για το μεροκάματο και γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει στέρηση των χρημάτων και δικαιωμάτων, Κρίνουμε τέτοιες συμπεριφορές μεμονωμένων ανθρώπων μικροπρεπείς και καταστροφικές ταυτόχρονα.
Τέλος ευελπιστούμε στη συνεργασία φορέων και συλλόγων για την προστασία και ανάδειξη της λιμνης Πολυφύτου.
Με εκτίμηση τα Δ.Σ. Α.Σ.Ε.Α.Κοζάνης και Α.Σ.Ε.Α.Πτολεμαίδας

Μοιραστείτε την είδηση