Γυναίκα υποψήφια

1 Min Read

Η γυναίκα υποψηφία δεν είναι ένα ακόμη παράβολο για να κλείσει ο συνδυασμός, σύμφωνα με την αυξημένη ποσόστωση του 40%. Ούτε “γλάστρα” που δικαιολογεί την ύπαρξη ρεπορτάζ με πηχαίους τίτλους του τύπου “οι δέκα πιο όμορφες υποψήφιες της αυτοδιοίκησης”. Ούτε και το μόνο της προσόν είναι η ομορφιά και η χάρη της.
Τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε να είναι μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών προώθησης πολιτικών και μέτρων θετικής διάκρισης υπέρ των γυναικών και της πολιτικής τους συμμετοχής.
Δεν είναι έτσι, όμως, και το ξέρουμε. Αυτό που προβληματίζει, ωστόσο, περισσότερο είναι ότι οι ίδιες οι συμμετέχουσες φαίνεται κάποιες φορές να αποζητούν να κριθούν ως γυναίκες και όχι ως ικανές υποψηφίες.
Αναρτούν για παράδειγμα τα δημοσιεύματα, στα οποία πρωταγωνιστούν ως οι ομορφότερες και όχι οι ικανότερες και μάλιστα με μεγάλο καμάρι.
Προσθέτουν στο βιογραφικό τους στοιχεία, όπως το ότι συμμετείχαν σε τηλεπαιχνίδια, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι είναι άλλα τα κριτήρια, με τα οποία θα έπρεπε να κρίνονται.
Μήπως, όμως, δεν το κάνουν κατά λάθος, αλλά πράγματι επιθυμούν να αντιμετωπίζονται ως …εξωτικό φρούτο και όχι ως ίσες μεταξύ ίσων;

Μοιραστείτε την είδηση