Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας οι βάσεις- Τι λέει ο πρόεδρος των Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας Ν. Τσιτσιρίκης

1 Min Read

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα Τρίτη ή Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ της χώρας.
«Η εικόνα είναι πολύ συγκεχυμένη φέτος. Δεν έχουμε δυστυχώς καμιά πρακτικά σωστή εικόνα, υπό την έννοια ότι δεν έχουμε την ίδια περίπτωση με πέρυσι» λέει ο πρόεδρος των Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας Ν. Τσιτσιρίκης.
Τα πράγματα είναι τελείως ρευστά, σύμφωνα με τον κ. Τσιτσιρίκη, εφόσον δεν υπάρχουν ΤΕΙ, ούτε υποδεέστερες σχολές με την έννοια της βαθμολογίας, άρα όλα θα «παίξουν» με άλλη λογική.

Ο κ. Τσιτσιρίκης συμβουλεύει τα παιδιά να μην αγχώνονται. «Την επιτυχία θα πρέπει να την γλεντάμε και υπάρχει πάντα και η δεύτερη φορά με πολλές επιλογές, 10% ή κατατακτήριες» λέει χαρακτηριστικά ο πεπειραμένος φροντιστής.
Όπως λέει ο κ. Τσιτσιρίκης «τα πράγματα πλέον είναι πολύ διαφορετικά απ’ ότι ίσχυε παλαιότερα που κάποιος έπαιρνε σύνταξη απο το επάγγελμα που σπούδαζε.Τώρα τα παιδιά απασχολούνται μερικώς και μπορεί να αλλάξουν και δέκα αντικείμενα κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους ζωής».
Τέλος, ο κ. Τσιτσιρίκης συμπληρώνει ότι «όταν τον Ιούνιο κλαίμε, τον Αύγουστο γελάμε. Μπορεί να μη γράψαμε καλά, αλλά να περάσουμε σε σχολές που δεν περιμέναμε».

- Advertisement -

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση