Στον «αέρα» βρίσκεται ο νέος διαγωνισμός για το αεροπορικό δρομολόγιο Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά – Αθήνα για την περίοδο από 1 Ιουλίου 2020 έως 30 Ιουνίου 2024

1 Min Read

Στον «αέρα» βρίσκεται ο νέος διαγωνισμός για το αεροπορικό δρομολόγιο Αθήνα-Κοζάνη-Καστοριά για την περίοδο από 1η Ιουλίου έως 30 Ιουνίου 2024. Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Καραμανλής, το δρομολόγιο Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά θα πρέπει να γίνεται, τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα και το δρομολόγιο Αθήνα – Καστοριά – Κοζάνη – Αθήνα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η Δυτική Μακεδονία θα εξυπηρετείται κατ’ ελάχιστον συνολικά τρεις φορές την εβδομάδα με την Αθήνα.
Στην απόφαση ορίζεται και η ανώτατη τιμή του εισιτηρίου ανά σκέλος:
Για το σκέλος Αθήνα – Κοζάνη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 60 ευρώ σε χαμηλή και μέση περίοδο και τα 75 στην υψηλή περίοδο. Για το σκέλος Αθήνα-Καστοριά στην χαμηλή και μέση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 70 ευρώ και τα 80 σε υψηλή.
Η ετήσια επιδότηση είναι 1.384.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και οι προσφορές από τις εταιρίες που ενδιαφέρονται θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Να σημειωθεί πως η έγκριση των τεχνικών όρων έγινε με έγγραφο που δημοσιεύθηκε με ΑΔΑ με ημερομηνία 3/1/2020, ενώ με την ίδια ημερομηνία δόθηκε παράταση μέχρι την 1η Ιουλίου στην υπάρχουσα υπηρεσία.
Σωκράτης Μουτίδης-www.kozani.tv

Μοιραστείτε την είδηση