Διαλέξτε καλά από που θα ενημερωθείτε

1 Min Read

Μέρες των εμβολιασμών που διανύουμε, είναι φυσικό να αισθανόμαστε μπερδεμένοι. Ειδικά όταν αντιφατικές πληροφορίες μας κατακλύζουν. Μαζί με αυτές και ποικίλες όσες θεωρίες συνομωσίας, οι οποίες έρχονται και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο φόβο που ο καθένας και η καθεμία έχει όταν έχουμε να κάνουμε με θέματα υγείας.
Κι επειδή ειδικοί δεν είμαστε και πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να γίνουμε από τη μια ώρα στην άλλη, μόνο επειδή διαβάσαμε τρεις περιλήψεις από μελέτες και πέντε κουτσοστατιστικά στο ίντερνετ, θα πρέπει να διαχειριστούμε με μεγάλη προσοχή την πληροφορία, τις πηγές από τις οποίες την αντλούμε και το σκοπό που επιτελεί.
Επί παραδείγματι δεν διαβάζουμε την επιθεώρηση Lancet, αν δεν είμαστε επιστήμονες του κλάδου, γιατί περισσότερο θα μπερδευτούμε, παρά θα ξεκαθαρίσουμε το τοπίο. Επίσης, δεν αναπαράγουμε στατιστικά του τύπου είναι πιο επικίνδυνο να ταξιδέψεις με αεροπλάνο, παρά να κάνεις το εμβόλιο, γιατί είναι απλουστευτικά και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Πολύ περισσότερο δεν βασιζόμαστε στο διαδίκτυο για την ενημέρωσή μας.
Αν έχουμε κάποιο φόβο ή ενδοιασμό είναι καλύτερο να απευθυνθούμε στο γιατρό μας και να κλείσουμε τα αυτιά μας σε ό,τι άλλο μπορεί να μας μπερδέψει και να μας οδηγήσει σε αποφάσεις που δεν είναι ορθολογικές.

Μοιραστείτε την είδηση