Σταθερά τα δημοτικά τέλη για το επόμενο έτος – «Καλούμαστε να στηρίξουμε τους πολίτες» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Μ. Φλώρος

3 Min Read

Σταθερά θα μείνουν τα δημοτικά τέλη και το επόμενο έτος, όπως αποφασίστηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Μ. Φλώρου. «Έχουμε στόχο τη μείωση των τελών. Πέρυσι παρέμειναν σταθερά και φέτος ουσιαστικά τα αφήνουμε σταθερά με την προοπτική τον επόμενο χρόνο να μειωθούν, γιατί θα έχουν εισαχθεί στο σύστημα οι ανανεώσιμες πηγές» ανέφερε ο κ. Φλώρος.

“Το 2022 θα δρομολογήσουμε την κατασκευή του φωτοβολταϊκού των 6 MW και το net metering που θα συμψηφίζει τις ηλεκτρικές καταναλώσεις του δημοτικού φωτισμού και των δημοτικών κτιρίων και θα μας επιτρέψει από το δημοτικό φωτισμό που είναι ανταποδοτικός, να έχουμε αντίστοιχη μείωση στα τέλη» είπε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας. Ο κ. Μαλούτας στάθηκε, επίσης, στα εύσημα, τα οποία παίρνει ο Δήμος Κοζάνης για την καθαριότητα και την ανακύκλωση.

- Advertisement -

Σε ό,τι αφορά στις δημοτικές κοινότητες μικρή αύξηση υπάρχει στα τέλη της δημοτικής ενότητας Υψηλάντη, η οποία είναι της τάξεως των 10-20 ευρώ το χρόνο, όπως επισήμανε ο εισηγητής αντιδήμαρχος. Σε σχέση με το τέλος του 80% της ΔΕΥΑΚ τονίστηκε ότι αυτό είναι οικονομική πολιτική της επιχείρησης, αλλά θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Πως τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις

Από την πλευράς της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής Χάρης Κουζιάκης ανέφερε ότι υπερψηφίζει τα δημοτικά τέλη, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «οι συνθήκες είναι τέτοιες με τη μακροχρόνια κρίση και την απολιγνιτοποίηση, αλλά πρέπει να σκεφτούμε τον κίνδυνο που υπάρχει με την κοινωνική συνοχή και πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τους αδύναμους, ζητώντας να αυξηθεί το 50% που προβλέπεται για τις κοινωνικές ομάδες».

Για το σύνολο των τελών τοποθετήθηκε ο Ν. Στολτίδης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», λέγοντας ότι φέτος η συζήτηση είναι ακόμα πιο σοβαρή σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, λόγω της εκτίναξης των τιμών που βάζει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των νοικοκυριών. «Ζητούμε κατάργηση κάθε είδους τελών» είπε ο κ. Στολτίδης, καταψηφίζοντας την εισήγηση της δημοτικής αρχής.

«Προσδοκούμε και επιθυμούμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες» είπε ο Κυριάκος Μιχαηλίδης, υπερψηφίζοντας την εισήγηση και τονίζοντας ότι ο δήμος Κοζάνης τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει μέσα από τα έσοδα που θα έχει από τα φωτοβολταϊκά, τις ΑΠΕ, το net metering.

Σωκράτης Μουτίδης xronos-kozanis.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση