«Γεμίζει» πολιτισμό και αυτό το καλοκαίρι η αυλή του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης- Παρουσιάστηκε το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα

3 Min Read

Για 28η χρονιά η αυλή του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης ανοίγει για το κοινό με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην «κερασιά από κάτω». Η «αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων» είναι έτοιμη να χαρίσει μαγικές βραδιές, αρχής γενομένης της Δευτέρας 3 Ιουλίου.

Και φέτος ο Φιλοπρόοδος έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων για ενήλικες και παιδιά και βέβαια βραδιές θερινού κινηματογράφου. Από τον Αύγουστο του 1996, όταν και ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις, ο κόσμος γεμίζει την όμορφη αυλή του αρχοντικού Τιάλειου που σε βγάζει από τα στενά όρια της τσιμεντούπολης.

- Advertisement -

«Είναι μια επιτυχημένη πορεία, πολλών χρόνων που κατάφερε να κερδίσει την αποδοχή του κόσμου και των επαγγελματιών της πόλης, οι οποίοι και στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια. Η πόλη είναι αυτή που πραγματοποιεί τις δράσεις» σημείωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου, Τάσος Γκλούμπος.

Το μέλος του Συλλόγου Θέμης Λιάκος, μίλησε για ένα πλούσιο πρόγραμμα, δεδομένων των συνθηκών ενός συλλόγου, και της δυναμικής της πόλης της Κοζάνης. Σημείωσε πως για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο φεστιβάλ τοπικών μουσικών δημιουργών, με στόχο να γίνει θεσμός και να το εμπλουτίζεται κάθε χρόνο. «Θέλουμε να δώσουμε βήμα σε νέους τοπικούς δημιουργούς και να ακούσουμε δείγματα της δικής τους δουλειάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την αυλή του Φιλοπρόοδου Συλλόγου θα «γεμίσουν» μουσικά φέτος οι Παύλος Παυλίδης (16/7), Μαρίνα Ρίζου (24/7), Ματούλα Ζαμάνη (4/9), Χειμερινοί Κολυμβητές (11/9). Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, μετά την μικρή ανάπαυλα, θα πραγματοποιηθεί μουσικό αφιέρωμα στον Χαράλαμπο Βασιλειάδη με το μπουζούκι του Κώστα Χόντου και ερμηνεία Γεράσιμου Ανδρεάτου. Το διήμερο φεστιβάλ τοπικών δημιουργών έχει προγραμματιστεί για τις 16 κι 17 Σεπτεμβρίου.

Οι προβολές θερινού σινεμά θα γίνονται και φέτος κάθε Τετάρτη στις 9 το βράδυ. Οι ταινίες που θα προβληθούν φέτος είναι:

  • Μεγαλες Προσδοκιες (1946) του Ντεηβιντ Λιν (5/7)
  • Διαβολογυναικες (1955) του Ανρι-Ζορζ Κλουζο (12/7)
  • Η Ανταρσια του Μπαουντι (1935) του Φρανκ Λοιντ (19/7)
  • Ο Στρατηγος (1926) του Μπαστερ Κιτον (26/7)
  • Πως να κλεψετε 1.000.000 δολαρια (1966) του Γουιλιαμ Γουαιλερ (2/8)
  • Η Αιχμαλωτη της Ερημου (1956) του Τζον Φορντ (30/8)
  • Στη Σκια των Τεσσαρων Γιγαντων (1959) του Αλφρεντ Χιτσκοκ (13/9)

Όσον αφορά στις παιδικές παραστάσεις, αυτές έχουν προγραμματιστεί για την Δευτέρα 3 Ιουλίου με κουκλοθέατρο – παράσταση CIRCULUS και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου με το Θέατρο σκιών του Γιάννη Νταγιάκου.

Η είσοδος για τις μουσικές εκδηλώσεις είναι 12€ με κρασί, μπύρα ή αναψυκτικό και για το διήμερο φεστιβάλ Καζανιτών Δημιουργών, είσοδος ημέρας 6€. Στα 6€ έχει οριστεί και η είσοδος για τις παιδικές παραστάσεις ενώ για το θερινό σινεμά η είσοδος είναι ελεύθερη

«Όλοι χρειαζόμαστε αυτή την ψυχολογική ανάταση που θα μας προσφέρουν αυτές οι εκδηλώσεις και θα έχουμε ζωηρό και εξαιρετικό, πολιτιστικό καλοκαίρι, σε μια επαρχιακή πόλη που δεν έχει θάλασσα, έχει όμως μια υπέροχη αυλή, με μια εξαιρετική μουριά που θα μας δροσίζει» τόνισε κλείνοντας ο κ. Γκλούμπος.

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση