Επισπεύδεται η απολιγνιτοποίηση, το 2026 το τέλος της Πτολεμαίδας 5

1 Min Read

Στο τέλος του 2026, νωρίτερα κατά δύο χρόνια από τον αρχικό προγραμματισμό, προγραμματίζει η ΔΕΗ να παύσει τη λειτουργία, του τελευταίου λιγνιτικού σταθμού της, της υπερσύγχρονης «Πτολεμαϊδας 5», που άνοιξε πριν λίγους μήνες.

Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων χθες ο πρόεδρος και CEO του ομίλου Γιώργος Στάσσης από το Λονδίνο κι ενώπιον περίπου 200 στελεχών μεγάλων διεθνών επενδυτικών και χρηματοοικονομικών οίκων την επέκταση και σε άλλες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

- Advertisement -

Και αυτό καθώς όπως σημείωσε η περίοδος της ενεργειακής κρίσης βαίνει προς το τέλος της και οι ανάγκες σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν τόσο με λιγνίτη όσο και με ντίζελ εξαλείφονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ απέφυγε να προσδιορίσει το μέλλον του συγκεκριμένου σταθμού, δηλαδή αν θα συνεχίσει να παράγει ρεύμα με άλλο εναλλακτικό καύσιμο, δηλαδή με φυσικό αέριο ή υδρογόνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος που είχε τεθεί στο προηγούμενο επιχειρησιακό σχέδιο ήταν η τελευταία λιγνιτική μονάδα να κλείσει το 2028.

Με πληροφορίες Οικονομικός Ταχυδρόμος

Μοιραστείτε την είδηση