Π. Κουκουλόπουλος: «Έγγραφη δέσμευση της Κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις»

2 Min Read

Την έγγραφη δέσμευση της Κυβέρνησης ότι μέσα στο Φεβρουάριο «θα εκδοθεί σχεδόν το σύνολο των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων πρώην εργαζομένων στη ΔΕΗ» κατάφερε να διασφαλίσει ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι την 31η Ιανουαρίου είχε καταθέσει Ερώτηση για το θέμα στη Βουλή, το πλήρες κείμενο της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12484329.pdf . Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση, διεκδικούσε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης να δοθεί επιτέλους λύση στις μακροχρόνιες καθυστερήσεις που σημειώνονται στην έκδοση των επικουρικών συντάξεων σε συνταξιούχους της ΔΕΗ στο Νομό Κοζάνης και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας

- Advertisement -

«Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε για να ολοκληρωθεί η έκδοση των επικουρικών συντάξεών τους και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος θα έχουν πληρωθεί οι συμπολίτες μας;» ρωτούσε την Κυβέρνηση.

Δεν πέρασε ένας μήνας από την πρωτοβουλία του και σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου ο αρμόδιος Υφυπουργός, κ. Π. Τσακλόγλου, απάντησε στον Π. Κουκουλόπουλο. Στο αριθμ. πρωτ. 13269/20.2.2024 έγγραφο του Υπουργείου, ρητώς αναλαμβάνεται η δέσμευση ότι « (…) Πάντως, εντός του τρέχοντος μήνα, βάσει των άρθρων 116 και 117 του ν.5078/2023, θα εκδοθεί σχεδόν το σύνολο των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων πρώην εργαζομένων στη ΔΕΗ, εφόσον πληρούνται οι θεμελιωτικές προϋποθέσεις και η πληρωμή τους θα ακολουθήσει τις προκαθορισμένες από την ΗΔΙΚΑ ημερομηνίες.»

Μοιραστείτε την είδηση