Με επιτυχία για 15η χρονιά οι «Μνήμες Λιγνίτη»

3 Min Read

Πλήθος συμμετοχών και φέτος

Με τον ημιμαραθώνιο των 21Km, τον λαϊκό αγώνα δρόμου των 5Km και το καθιερωμένο μνημόσυνο, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις μνήμης «Μνήμες Λιγνίτη» στην Πτολεμαΐδα. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον «Σπάρτακο» με τη στήριξη της ΔΕΗ Α.Ε. και πρόκειται έναν αγώνα – θεσμό για την περιοχή, με τα μέλη του «Σπάρτακου» να δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στο να τον κρατήσουν ζωντανό. 

- Advertisement -

Το Σάββατο το πρωί τελέστηκε το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των εργαζομένων που αφιέρωσαν τη ζωή τους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίο, στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στο χώρο των ορυχείων ενώ την Κυριακή πριν την τελετή απονομών, τελέστηκε μνημόσυνο στο μνημείο του λιγνίτη.

Από το 2009 έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ζωντανό ένα θεσμό που ξεκίνησε ως μια απλή αθλητική διοργάνωση και έφτασε να αποτελεί έναν θεσμό γνωστό και αναγνωρισμένο στο πανελλήνιο. Με αρκετή εμπειρία, μεράκι, θετική διάθεση και με την αγάπη του κόσμου να ανεβάζει τον πήχη της διοργάνωσης, δεκάδες αθλητές αλλά και πολίτες από τη Δυτική Μακεδονία, και όχι μόνο, συμμετείχαν στον αγαπημένο αυτό θεσμό που έχει καταφέρει να κατακτήσει και να διατηρήσει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων. 

Κάθε χρονιά, όλες οι διοργανώσεις «Μνήμες Λιγνίτη» ξεπερνούν κάθε προσδοκία, δικαιώνοντας τον αρχικό τους στόχο, να καθιερώσουν ένα γεγονός που θα τιμά τους λιγνιτωρύχους. Τους ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, που δούλευαν κάτω από σκληρές, απρόβλεπτες, επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες, με ζήλο, αυταπάρνηση και συνέπεια.

«Με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και με αίσθημα σεβασμού και τιμής στους συναδέλφους, ολοκληρώσαμε επιτυχώς μία ακόμα διοργάνωση του Πανελλήνιου Αγώνα Δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη». Για 15η χρονιά μέσα από την συνδιοργάνωση ΔΕΗ και ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, καταφέραμε, με το τρισάγιο, το μνημόσυνο και με τον αγώνα δρόμου, να τιμήσουμε τους συναδέλφους που δεν βρίσκονται κοντά μας. Ευχαριστούμε θερμά για τις εκατοντάδες αιτήσεις, τις συμμετοχές, την στήριξη, την υποστήριξη και την αναγνώριση της προσπάθειας» ανέφερε το Σωματείο σε ανακοίνωση του και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη 16η διοργάνωση. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση