Το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων στην Π.Ε. Κοζάνης για τη χειμερινή περίοδο 2024 – 2025

2 Min Read

Τι ισχύει για Κυριακές και Αργίες

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, Κωνσταντίνου Βύζα, καθορίζεται το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων στην πόλη της Κοζάνης, στην περιοχή της Εορδαίας, καθώς και στους βασικούς οδικούς άξονες της περιοχής, για την χειμερινή περίοδο 2024 – 2025. Το νέο ωράριο ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2024 και θα ισχύει έως και την 30η Απριλίου 2025, κατά τις Κυριακές και τις αργίες.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την απόφαση, οι πίνακες που συνοδεύουν το κείμενο καθορίζουν την υποχρεωτική λειτουργία των πρατηρίων σε εκ περιτροπής βάση, με τις ώρες λειτουργίας να ορίζονται από 06:00 π.μ. έως 09:00 μ.μ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το ωράριο λειτουργίας αφορά όλα τα πρατήρια υγρών και αερίων καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων των αντλιών καυσίμων εντός των σταθμών αυτοκινήτων, οι οποίοι παραμένουν ελεύθεροι όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας τους.

Οι πρατηριούχοι καλούνται να λάβουν υπόψη τις εξής οδηγίες:

  • Να τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο το πρόγραμμα λειτουργίας με τις ημέρες και ώρες υποχρεωτικής λειτουργίας κατά τις Κυριακές και αργίες.
  • Να διαθέσουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας στα αρμόδια Τμήματα της Τροχαίας ή στην άμεση δράση (100), προκειμένου να είναι διαθέσιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί να κληθούν.

Η μη τήρηση των όρων της εκ περιτροπής υποχρεωτικής λειτουργίας κατά τις Κυριακές και τις αργίες θα επιφέρει ποινές στους παραβάτες, με την επιβολή προστίμου σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 37 του Ν. 4062/2012.

Η απόφαση αυτή στοχεύει στην ομαλή λειτουργία των πρατηρίων καυσίμων και στη διασφάλιση της πρόσβασης σε καύσιμα για τους πολίτες κατά τις ημέρες που παραδοσιακά είναι κλειστά. Η συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις αυτές είναι απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και την ομαλή κυκλοφορία στην περιοχή.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση