Ο “Ζορμπάς” του Μίκη Θεοδωράκη στην Αίθουσα τέχνης Κοζάνης

1 Min Read

Η Concertart, μια εταιρεία η οποία ασχολείται με την προαγωγή του πολιτισμού στην Κοζάνη αλλά και ευρύτερα στον Ελλαδικό χώρο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σας παρουσιάζουν το εμβληματικό συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Ζορμπάς», το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, στις 7:30μμ στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.

Ο λαϊκός «Ζορμπάς» γράφτηκε το 1964, ως η μουσική επένδυση στο ομώνυμο φιλμ του Μιχάλη Κακογιάννη πάνω στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη και στη συνέχεια μεταμορφώθηκε, το 1988, στον συμφωνικό «Ζορμπά» ένα έργο σε μορφή σουίτας μπαλέτου. Η μουσική του Ζορμπά έχει γίνει η μουσική της χαράς στο σύγχρονο κόσμο. Είναι η μουσική που πυροδοτεί τον ενθουσιασμό, τη χαρά, και την ένωση των ανθρώπων.

- Advertisement -

Στην Συναυλία συμμετέχουν: η χορωδία του Νέου Ωδείου Κοζάνης ( Διδασκαλία Ευθύμης Μαυρίδης), η χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού (Διδασκαλία Μανώλης Χατζημανώλης), η χορωδία Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης ( Διδασκαλία Ευθύμης Μαυρίδης),  η Φιλαρμονική Μορφωτικού ομίλου Βελβεντού ( Διδασκαλία Μάρκος Φασνάκης) και η ορχήστρα Musicart-Νέου Ωδείου Κοζάνης (Διδασκαλία Μαρία Καραγιάννη). Σολίστ της βραδιάς είναι ο Μανώλης Χατζημανώλης ενώ την ορχήστρα διευθύνει η Μαρία Καραγιάννη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μοιραστείτε την είδηση