Π. Ματιάκης: «Επιλέξαμε να είμαστε χρήσιμοι για τους συμπολίτες μας»

2 Min Read

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου πήραμε, κατά πλειοψηφία, πρώτα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση να συνυπογράψουμε τη συμφωνία με τη ΔΕΗ και το Υπουργείο Ενέργειας, που ρυθμίζει το θέμα των χρεών προς τη ΔΕΗ και καθορίζει το μέλλον των τηλεθερμάνσεων της Δυτικής Μακεδονίας. 

Προσωπικά, δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω τη συμφωνία αυτή ως καλή ή κακή. Θα πως όμως πως είναι μια απολύτως απαραίτητη και αναγκαία συμφωνία για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε στον τόπο μας το αγαθό της τηλεθέρμανσης. 

- Advertisement -

Απολύτως απαραίτητη και αναγκαία έγινε η συμφωνία αυτή καθώς από την ώρα που αναλάβαμε ως Δημοτική Παράταξη τη Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. βρεθήκαμε μπροστά σ’ ένα βουνό προβλημάτων, που είχαν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια, τα οποία οι προηγούμενοι είχαν φροντίσει ν’ αφήσουν στην άκρη και να μη λύσουν. 

Βέβαια, γνώριζαν όλοι τους πολύ καλά ότι ο λογαριασμός δεν θ’ αργούσε να έρθει, αλλά κρίνοντας από την τακτική που ακολούθησαν αποδεικνύεται ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γίνουν αρεστοί στους πολίτες, κρύβοντας τους αυτό που σίγουρα θα ερχόταν, το οποίο μόνο ευχάριστο δεν θα ήταν.

Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια δεν αλλάζουν. Θα περίμενα όμως κάποιοι να έχουν την απαραίτητη ευθιξία, αλλά και την πολιτική παληκαριά, για ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους σήμερα και να σταθούν όχι στο πλευρό το δικό μας, αλλά των πολιτών, που ζητούν το αυτονόητο. Να μη στερηθούν την τηλεθέρμανση. 

Ας τους κρίνουν οι συμπολίτες μας γι’ αυτή τους τη συμπεριφορά, όπως βεβαίως θα κριθούμε και εμείς.  

Παναγιώτης Ματιάκης 

Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Κ. 

Μοιραστείτε την είδηση