Ημερίδα “Time To Move στον οργανισμό νεολαίας GO Alive”

2 Min Read

Ο Οργανισμός Νεολαίας GO Alive, ως επίσημος πολλαπλασιαστής του Δικτύου EURODESK διοργάνωσε με επιτυχία την εκπαιδευτική ημερίδα «Time to Move» την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της ομώνυμης ετήσιας καμπάνιας του Δικτύου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο νέων της GO Alive με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Πληροφόρησης για την Ανάπτυξη, με στόχο την ενημέρωση των νέων για τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Περισσότεροι από 100 μαθητές και 8 καθηγητές από τέσσερα σχολεία της Κοζάνης συμμετείχαν στην ημερίδα, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένη πληροφόρηση για το πρόγραμμα Erasmus+ και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (ESC). Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια παρουσίαση του οργανισμού GO Alive και της δράσης του, ενώ ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με την καμπάνια Time To Move και τις δυνατότητες που παρέχει για την κινητικότητα και την ανάπτυξη των νέων στην Ευρώπη.

- Advertisement -

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, πραγματοποιήθηκαν τέσσερα διαδραστικά εργαστήρια, τα οποία επιμελήθηκαν εθελοντές από το Μαρόκο, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Γαλλία, που προσφέρουν την εθελοντική υπηρεσία τους στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Ενδυνάμωση, Ενσυνειδητότητα και Ευεξία της Νεολαίας “GO Alive” μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα European Solidarity Corps. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την ευρωπαϊκή κουλτούρα, τις γλώσσες και την πολιτισμική ποικιλομορφία, εκφράζοντας ελεύθερα τις εντυπώσεις και τις ιδέες τους για την Ευρώπη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διανομή αναμνηστικών δώρων στους συμμετέχοντες, αφήνοντας στους μαθητές και τους καθηγητές τις καλύτερες εντυπώσεις για την εμπειρία τους και εμπνέοντας τους να εξερευνήσουν νέες προοπτικές στην Ευρώπη.

Ο Οργανισμός Νεολαίας “GO Alive” ευχαριστεί θερμά τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τις διευθύνσεις των σχολείων και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, αλλά και την ομάδα των εθελοντών του για την υποστήριξη και τη συμβολή τους σε αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση