Τι αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» ανακοίνωσε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη λειτουργία και τις νέες δραστηριότητες του νοσοκομείου.
Όπως αναφέρουν, θα στελεχωθεί πλήρως το Ουρολογικό τμήμα με γιατρούς τον κ. Γ. Κωτακίδη, κ. Χ.Γκατζήμα και τον κ. Ν.Μακρή, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος του Ουρολογικού Τμήματος. Το Ουρολογικό Τμήμα αριθμεί τέσσερις γιατρούς Ουρολόγους αυτή τη στιγμή με εκδήλωση ενδιαφέροντος και ενός επιπλέον επικουρικού ιατρού το επόμενο διάστημα. Επιπρόσθετα, η βιοψία Νεφρού στο Ουρολογικό τμήμα έχει ωριμάσει ως διαδικασία και θα τεθεί σε λειτουργία από τον Σεπτέμβριο.
Η λειτουργία του Προμεταμοσχευτικού Ιατρείου δυο φορές το μήνα θα δίνει την δυνατότητα στους πολίτες της Εορδαίας να έχουν στενή και ολοκληρωμένη παρακολούθηση, πάντα σε συνεννόηση με το μεταμοσχευτικό κέντρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αλλά και να μεταδοθεί η ιδέα της μεταμόσχευσης και του «συναισθηματικού» δότη όπως ανέφερε η νεφρολόγος κ. Δέσποινα Καρασαββίδου στην συνέντευξη.
Επίσης, θα ενισχυθεί ο Χειρουργικός τομέας με τον γιατρό Αγγειοχειρουργό κ. Παναγιώτη Θεοδωρίδη, ο οποίος εντάσσεται στο πρόγραμμα εφημέρευσης της κλινικής και σύντομα θα προκηρυχθεί η μόνιμη θέση αγγειοχειρουργού στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας μετά την απαραίτητη μετατροπή θέσης. Επιπρόσθετα, θα λειτουργεί ειδικό ιατρείο αγγειακών προσπελάσεων με υπεύθυνο τον εν λόγω ιατρό και επιβλέπων τον Διευθυντή Χειρουργικής κ. Ο. Τσιριπίδη.
Το Οδοντιατρικό Τμήμα ενισχύεται με την δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Οδοντιατρικής περίθαλψης ενηλίκων ατόμων με ειδικές δεξιότητες (ΑμεΑ). Υπεύθυνη η Οδοντίατρος μας κ. Ιτσιου Ελένη και η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού τμήματος κ. Τσαμήτρου Αιμιλία. Η Μονάδα αυτή θα ενσωματωθεί στο Χειρουργικό Τμήμα με υποστήριξη από την ΜΑΦ του Νοσοκομείου.
Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη του Ιατρού Ογκολόγου κ. Ιωάννη Γκουλμπασάνη, ο οποίος θα πραγματοποιεί πρωινά ιατρεία κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη, το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την ανταπόκρισή τους και την υλοποίηση των προτάσεών της.
«Μέλημά μας η παροχή βέλτιστων υπηρεσιών Υγείας πάντα προς όφελος του πολίτη» καταλήγουν στην ανακοίνωση τους.