Ενίσχυση του τοπικού επιχειρείν με νέες επενδύσεις στην Δυτική Μακεδονία
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη, η επίσκεψη του στις υπό κατασκευή μονάδες εργοστασίων κοντά στην Κοζάνη αποτέλεσε μια σημαντική επίδειξη αισιοδοξίας και επιβεβαίωσης της δυναμικής του τοπικού επιχειρείν. Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Νίκο Λυσσαρίδη, επισκέφθηκαν δύο μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες, που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις η μία από την άλλη, και ολοκληρώνονται αυτήν την περίοδο.

“Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για πρωτοβουλίες από ανθρώπους που ίδρυσαν επιχειρήσεις στον τόπο μας, εξελίχθηκαν, αναπτύχθηκαν, συνεχίζουν να αναπτύσσονται και επεκτάθηκαν στην ελληνική και διεθνή αγορά” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αρχικά επισκεφθήκαν το εργοτάξιο μίας από τις μεγάλες και εμβληματικές επενδύσεις που τον προηγούμενο χειμώνα εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από το ΣΔΑΜ, σε ένα σύνολο 588 επενδυτικών σχεδίων για τη Δυτική Μακεδονία από τα οποία τα 341 αφορούσαν την Π.Ε. Κοζάνης.

Οι επισκέψεις αφορούσαν τη νέα βιομηχανική μονάδα του ομίλου “ALFA Α. ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ ΑΕΒΕ”, η οποία, λιγότερο από έναν χρόνο μετά την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου από το ΣΔΑΜ, είναι έτοιμη να λειτουργήσει και θα απασχολεί τουλάχιστον 70 άτομα προσωπικό. “Εκεί μας υποδέχτηκε ο ιδρυτής της εταιρίας και ακούραστος Θανάσης Κουκουτάρης ο οποίος βλέπει το όραμα του να αγκαλιάζει και να επεκτείνεται σε χώρες και ηπείρους με άξιους συνεχιστές τα παιδιά και τα εγγόνια του” τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Η δεύτερη επίσκεψη αφορούσε τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας “ΒΙΕΚΚΟ”, όπου ο ιδρυτής Αβραάμ Δαβιδόπουλος παρουσίασε την πρόοδο των εργασιών και τη νέα πτέρυγα, η οποία θα απαιτήσει επιπλέον 15 άτομα προσωπικό. Η επένδυση χρηματοδοτείται από τον Αναπτυξιακό Νόμο και περιλαμβάνει σύγχρονο εξοπλισμό.

Ο Γιώργος Αμανατίδης επισήμανε τη δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής να υποστηρίξει τέτοιες επενδύσεις και δραστηριότητες, αναφέροντας δράσεις όπως η κατασκευή υποδομών για την επιχειρηματικότητα, η αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων για συμμετοχή σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να αυξηθεί η εξωστρέφεια, η σύσταση και λειτουργία Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων και Επενδύσεων, καθώς και η στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Δυτικής Μακεδονίας. Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των υποδομών και της στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, ώστε η Δυτική Μακεδονία να καλύψει το χαμένο έδαφος και να προχωρήσει μπροστά.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η μεταστροφή του οικονομικού κλίματος και η νέα αναπτυξιακή πορεία απαιτούν τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και ανθρώπων, οι οποίοι είναι κρίσιμοι για την ανάπτυξη της περιοχής.