Πολύωρη μάχη με πολλαπλές ανακοπές και συντονισμένη διακομιδή
Σε κρίσιμη κατάσταση διακομίστηκε το βράδυ της 25ης Απριλίου 2026 στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο άνδρας 66 ετών, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων σε επιχείρηση «γέφυρας ζωής».
Το περιστατικό διακομίστηκε στο νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ στις 20:00 και αντιμετωπίστηκε άμεσα από τον διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος Δαμιανό Ελευθεριάδη. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του ασθενούς επιδεινώθηκε εκ νέου, γεγονός που κατέστησε αναγκαία τη διακομιδή του σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο για τη διάσωση της ζωής του.
Κατά τη μεταφορά του, τον ασθενή συνόδευσε ο ιατρός Νεοκλής Ελευθεριάδης, επιμελητής Α΄, ο οποίος παρείχε τις αναγκαίες ιατρικές υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, κατά τη διακομιδή η κατάσταση του ασθενούς επιδεινώθηκε δραματικά, καθώς υπέστη πολλαπλές καρδιακές ανακοπές.
Στο σημείο αυτό στήθηκε επιχείρηση «γέφυρας ζωής» από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης στα διόδια Μαλγάρων, με συνεχή επικοινωνία με τον συνοδό ιατρό. Η παρέμβαση των αστυνομικών υπήρξε καθοριστική για την ταχεία μεταφορά, καθώς παρά την αυξημένη κυκλοφορία, το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.
Η διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει ευχαριστίες προς τους ιατρούς και όλους τους εμπλεκόμενους για τη συμβολή τους στην επιχείρηση διάσωσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου: Το Σάββατο 25-4-2026 και ώρα 8μ.μ διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ άνδρας ηλικίας 66 ετών σε «βαριά κατάσταση». Το περιστατικό υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος, Δαμιανός Ελευθεριάδης, ο οποίος προσέφερε άμεσα την απαραίτητη ιατρική βοήθεια.Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του ασθενή επιδεινώθηκε εκ νέου, με αποτέλεσμα να καταστεί αναγκαία η διακομιδή του, σε Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο για τη διάσωση της ζωής του. Τον ασθενή κρίθηκε αναγκαίο να συνοδεύσει ο ιατρός Νεοκλής Ελευθεριάδης Επιμελητής Α΄, ο οποίος παρείχε τις αναγκαίες υπηρεσίες καθ΄ οδόν. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής, η κατάσταση του ασθενή επιδεινώθηκε δραματικά, (υπέστη πολλαπλές καρδιακές ανακοπές).
Σε αυτό το σημείο στήθηκε «Γέφυρα Ζωής», από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης (Διόδια Μαλγάρων), που βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τον ιατρό κ. Ελευθεριάδη Νεοκλή. Η συμβολή τους, υπήρξε καθοριστική για τη διευκόλυνση της μεταφοράς του ασθενούς ,καθώς, παρά την αυξημένη κυκλοφορία, η άφιξη στο Πανεπιστημιακό Γ.Ν Θ. ΑΧΕΠΑ πραγματοποιήθηκε άμεσα.
Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους ιατρούς μας και σε όλους τους εμπλεκόμενους για τη συμβολή τους στη «Γέφυρα Ζωής».






