Η πρόσκληση για το Εξοικονομώ και τα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη τοποθετείται χρονικά τον Νοέμβριο, σύμφωνα με ανάρτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
Τα θέματα που αφορούν την Ακρινή «προχωράνε κανονικά», σύμφωνα με ανάρτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Αμανατίδη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ανάρτηση αναφέρεται η πορεία τεσσάρων ζητημάτων: της πρόσκλησης για το Εξοικονομώ και τα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη, της μελέτης για την οδική σύνδεση της Ακρινής με τον δρόμο Κοζάνης–Θεσσαλονίκης, της μελέτης για το αρδευτικό Μπουτζακίων και των νομοθετικών ρυθμίσεων για την Ενεργειακή Κοινότητα Ακρινής.
Εξοικονομώ και Φωτοβολταϊκά στη Στέγη τον Νοέμβριο
Όπως αναφέρει ο κ. Αμανατίδης, η πρόσκληση για το Εξοικονομώ και τα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη θα δημοσιοποιηθεί τον Νοέμβριο. Ως αιτία του χρονοδιαγράμματος αναφέρεται ο παράλληλος φόρτος με το πρόγραμμα των αντλιών θερμότητας, το οποίο, σύμφωνα με την ανάρτηση, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε εξέλιξη οι μελέτες για οδική σύνδεση και αρδευτικό Μπουτζακίων
Σε εξέλιξη βρίσκεται, κατά τον Περιφερειάρχη, η μελέτη για την οδική σύνδεση της Ακρινής με τον δρόμο Κοζάνης–Θεσσαλονίκης. Στην ίδια φάση, όπως αναφέρεται, βρίσκεται και η μελέτη για το αρδευτικό Μπουτζακίων.
Ενεργειακή Κοινότητα Ακρινής: σε φάση νομοθέτησης οι ρυθμίσεις
Σχετικά με την Ενεργειακή Κοινότητα Ακρινής, ο κ. Αμανατίδης αναφέρει ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την είσπραξη των ποσών από την Ενεργειακή Κοινότητα, και στη συνέχεια από τα μέλη της, βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης, δηλαδή νομοθέτησης. Σύμφωνα με την ανάρτηση, οι ρυθμίσεις προωθούνται σε συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.







