Φιλόδοξοι οι στόχοι για την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Κοζάνης- “Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα απόβλητα ως υλικά με αξία”

1 Min Read

Με την κεντρική εκδήλωση το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησηςγια την προώθηση της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) των ανακυκλώσιμων υλικών και των βιοαποβλήτων, της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις μαθητών σε 27 σχολικές μονάδες.

Στόχος του Δήμου Κοζάνης ήταν η σωστή ενημέρωση των πολιτών για τα οργανικά απόβλήτα και τον  περιορισμό των οικιακών αποβλήτων μέσω της λειτουργίας 4 κάδων ανακύκλωσης.

- Advertisement -

“Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους του Εθνικού Σχεδιασμού Απορριμμάτων ώστε μέχρι το 2020 να πηγαίνουμε για τελική επεξεργασία κάτω από το 30% των σύμμεικτων απορρριμμάτων. Θα συνεχίσουμε τις ενημερώσεις και το επόμενο χρονικό διάστημα με όραμα μας η παραγωγή μηδενικών αποβλήτων, κάτι που μοιάζει σήμερα ουτοπικό. Θεωρούμε πως είμαστε πρωτόποροι και θέλουμε να είμαστε παράδειγμα διαχείρισης απορριμμάτων σε όλη τη χώρα” δήλωσε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ελένη Τασοπούλου.

Από την πλευρά της ΔΙΑΔΥΜΑ ο Αντώνης Γρηγορόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια αλλαγής της αντίληψης και νοοτροπίας απέναντι στα απορρίμματα. “Πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τα απόβλητα ως υλικά με αξία και χρησιμότητα”.

Μοιραστείτε την είδηση