Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία απόκρουσης της απόφασης δήλωσε ο Βαγγέλης Δεληολάνης για το θέμα που έχει προκύψει στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

2 Min Read

«Οι δυνάμεις αυτές απευθύνθηκαν στα δικαστήρια με ένα μπαράζ ασφαλιστικών μέτρων (τα πρώτα τα έχασαν γι’ αυτό κι έγινε το συνέδριο), με αποτέλεσμα πρόσφατα να εκδοθεί μια απόφαση που θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη όχι μόνο για το Εργατικό Κέντρο, αλλά για το συνδικαλιστικό κίνημα όλης της χώρας». Με αυτά τα λόγια ο Βαγγέλης Δεληολάνης, πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Κοζάνης και εκπρόσωπος των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στην απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Κοζάνης για την αναστολή της ισχύος και της εκτέλεσης των αποφάσεων της από 2/4/2017 Γενικής Συνέλευσης του 35ου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, την αναστολή της από 9/4/2017 απόφαση της Γ.Σ. περί αρχαιρεσιών και των αποτελεσμάτων αυτών, καθώς και της από 19/5/2017 απόφασης του Δ.Σ. περί συγκρότησης σε σώμα.
Ο κ. Δεληολάνης τόνισε ότι οι προσπάθειες αυτές έχουν στόχο την ποδηγέτηση του συνδικαλιστικού κινήματος από συγκεκριμένες δυνάμεις, ενώ πρόσθεσε ότι όσοι έχουν συμμετάσχει σε συνέδρια γνωρίζουν τη διαδικασία που είναι πάγια και ακολουθείται σε όλη τη χώρα. «Τα σωματεία θα αντιπαλέψουμε την προσπάθεια του εκφυλισμού και χειραγώγησης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος από όπου κι αν προέρχεται» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι «η απόφαση αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να διαταράξει την ισορροπία σε κάθε συνδικαλιστικό όργανο, βάλλει ευθέως κατά της διαδικασίας και αν παραμείνει σε ισχύ θα έχει ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα, αφού δημιουργεί προηγούμενο».
Τέλος, ο κ. Δεληολάνης δήλωσε ότι ξεκινά η διαδικασία απόκρουσης με κάθε ένδικο μέσο και όποιον τρόπο κρίνεται ενδεδειγμένος.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση