Υποστελέχωση της Καρδιολογικής Κλινικής του “Μαμάτσειου” αναφέρει ο Δ/ντης της Στ. Λαμπρόπουλος- “Δεν υπάρχει πρόβλημα” απαντά ο Διοικητής Γ. Χιωτίδης

2 Min Read

“Καταστάσεις δύσκολες έως και επικίνδυνες για τους ασθενείς” μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Καρδιολογικής Κλινικής του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου Κοζάνης σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Διευθυντής της Κλινικής Στυλιανός Λαμπρόπουλος το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο στην κλινική υπάρχουν 2 μόνιμοι γιατροί, 2 ειδικοί και 2 επικουρικοί εκ των οποίων ο ένας έχει κάνει τα χαρτιά του για να πάρει μόνιμη θέση στη ΜΕΘ και του δεύτερου η σύμβαση λήγει στις 3 Ιανουαρίου και ζήτησε από σήμερα να πάρει την άδεια του.

- Advertisement -

Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε πως δεν βγαίνει πλέον το πρόγραμμα των εφημεριών και πως το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι δραματικό και ζήτησε την άμεση παρέμβαση των εμπλεκόμενων για άμεση στελέχωση.

Γιώργος Χιωτίδης: “Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κοζάνης”

“Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κοζάνης και δεν χρειάζεται να μεγαλοποιούμε τα πράγματα” δήλωσε χαρακτηριστικά

ο Διοικητής των δύο Νοσοκομείων “Μαμάτσειο” και “Μποδοσάκειο” Γιώργος Χιωτίδης με αφορμή τις δηλώσεις του Διευθυντή της Καρδιολογικής Στυλιανού Λαμπρόπουλου για “επισφαλή λειτουργία της κλινικής” λόγω υποστελέχωσης.

Ο κ. Χιωτίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε πως υπάρχει υπόσχεση και σχεδόν βεβαιότητα πως αρχές του 2018 θα προσληφθούν γιατροί και πως η Καρδιολογική έχει προτεραιότητα. Εξήγησε ποιο είναι το πρόβλημα που υπάρχει με τους γιατρούς της κλινικής εκ των οποίων ο ένας Επικουρικός δεν πληρώνεται και κάνει επίσχεση εργασίας και πως υπάρχει επικοινωνία με το Ελεγκτικό Συνέδριο να λυθεί άμεσα το θέμα.Όσον αφορά στην σύμβαση του γιατρού που λήγει στις 3 Ιανουαρίου δήλωσε πως αυτή θα παραταθεί έως το τέλος του 2018 σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση.

Επίσης ο κ. Χιωτίδης παρακάλεσε να μην γίνονται υπερβολικές δηλώσεις στα ΜΜΕ γιατί αυτό δημιουργεί επισφάλεια στους πολίτες.

Σωκράτης Μουτίδης- Βίντεο Δημήτρης Στραβού

 

Μοιραστείτε την είδηση