Ομαλά αυτή τη φορά η εκλογή της εφορευτικής στο Εργατικό Κέντρο

2 Min Read

Με μιάμιση ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου το επαναληπτικό 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Η διαδικασία δεν θύμιζε σε τίποτα τις δύο προηγούμενες που χαρακτηρίστηκαν από καβγάδες, αντεγκλήσεις και μικροεπεισόδια μεταξύ των παρατάξεων.
«Μετά από πολλές περιπέτειες, το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκει το δρόμο του. Έχουμε κοινό συμφέρον όλες οι παρατάξεις την εκπροσώπηση των εργαζομένων. Έχουμε τη δύναμη και το σθένος να βρούμε το δρόμο μας» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ Σάκης Μάστορας.
«Πρέπει να γίνουν εκλογές, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση για να ασχοληθούμε με τα προβλήματα του κόσμου της εργασίας που δεν έχει που να ακουμπήσει. Το Εργατικό Κέντρο χρειάζεται να συγκροτηθεί και θέλω να πιστεύω ότι με τη συμβολή όλων μας αυτό θα προκύψει» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ Σάκης Τολιόπουλος.
Στο συνέδριο συμμετείχαν 130 αντιπρόσωποι από 32 σωματεία. Το σώμα απέρριψε τις προτάσεις της Ταξικής Ενότητας και της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων να μην συμμετέχουν τρία σωματεία φαντάσματα και μαϊμούδες, όπως τα χαρακτήρισαν.
«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουν τις καρέκλες τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ταξικής Ενότητας Νόντας Στολτίδης, προσθέτοντας πως «σήμερα δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να αναπτύξουμε το σκεπτικό μας για να περιγράψουμε τις νοθείες αυτών των σωματείων, να έχουμε μητρώα ψηφισάντων από μεγάλα σωματεία της περιοχής όπως ο Σπάρτακος».
«Υπάρχουν παρατάξεις που δεν θέλουν να υπάρχει ηθική και νομιμότητα στο Εργατικό Κέντρο. Υπήρξε χθες αλλαγή συνέδρου που χωρίς να έχει υποβάλει παραίτηση προσπάθησαν να τον ακυρώσουν. Σήμερα όλα τακτοποιήθηκαν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΑΚΕ Γιάννης Μανές.
Το Σάββατο ολοκληρώθηκε ομαλά η διαδικασία εκλογής εφορευτικής και την επόμενη Κυριακή 1 Απριλίου θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση