Α. Γεωργιάδης: «Το Μποδοσάκειο θα γίνει το μεγάλο νοσοκομείο αναφοράς στη Δυτική Μακεδονία»

3 Min Read

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ περί του νέου υγειονομικού χάρτη και των προβλημάτων με τις ΜΕΘ που στη Δυτική Μακεδονία είναι σχεδόν.. ανύπαρκτες.

- Advertisement -

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως το πρώτο θέμα που συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν βρέθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, ήταν για τις ΜΕΘ σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα που δεν λειτουργούν. «Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις για το πως θα βάλουμε σε λειτουργία ΜΕΘ στο Νομό Κοζάνης, υπάρχει πρόβλημα στο νοσοκομείο Κοζάνης ως προς τη λειτουργία της ΜΕΘ και θα λειτουργεί στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο το οποίο θα γίνει και το μεγάλο νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής, αυτό έχει τη δυνατότητα και εκεί θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις» τόνισε ο υπουργός.

Επίσης σημείωσε πως σήμερα έχουμε το διπλάσιο αριθμό λειτουργούντων κλινών στις ΜΕΘ από ότι είχαμε το 2019. «500 είχαμε το ’19, 1000 έχουμε τώρα. Είναι η κληρονομιά που μας άφησε ο κόβιντ αλλά έχουμε 100% περισσότερα λειτουργούντα κρεββάτια στις ΜΕΘ» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, Χάρης Γκοβεδάρος ανέφερε σε προσωπική του ανάρτηση πως «υπάρχουν στεναχώριες στον ορίζοντα» ενώ ο Ηλίας Κάτανας σημείωσε «εντελώς ξαφνικά φαίνεται πως πάει να δημιουργηθεί ένας νέος υγειονομικός χάρτης στην περιοχής μας, υποβαθμίζοντας στην ουσία το Νοσοκομείο της Κοζάνης. Σε ένα νοσοκομείο όπου οι εργασίες για την επέκταση του και η δημιουργία νέας πτέρυγας βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη με το κόστος μάλιστα να ξεπερνά τα 15,5 εκατομμύρια ευρώ. Δυστυχώς μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε δει καμία επίσημη αντίδραση.  Ο Δήμαρχος Κοζάνης και η δημοτική αρχή οφείλουν να φέρουν ως κατεπείγον το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Η κατάσταση είναι απολύτως κρίσιμη».

Ο Υπουργός σε συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με εργαζόμενους του νοσοκομείου, ανέφερε, εν μέσω άλλων, πως αναμένεται η πρόταση για την αναδιάταξη του υγειονομικού χάρτη και πως σε αυτή τη φάση αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων. Ο επανασχεδιασμός του ΕΣΥ αναμένεται να προχωρήσει από το Υπουργείο Υγείας μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ υπάρχει μικρή αύξηση του κόβιντ με έξι διασωληνομένους και έξι νεκρούς και συνολικά 81 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα ενώ η θετικότητα στη γρίπη είναι άνω του 10% (εποχικό όριο έναρξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC) και διατηρείται σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα.

Αναμένονται οι επίσημες αντιδράσεις από τους τοπικούς «άρχοντες»..

Μοιραστείτε την είδηση