Αχρειότητες για εύνοια της πελατείας τους

3 Min Read

Έχουμε ήδη εισέλθει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Κατά την οποία η εξουσία Τσίπρα δείχνει ότι είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει, αν όχι την παραμονή της στην εξουσία, τουλάχιστον ένα αποτέλεσμα που θα της επιτρέπει να κάνει «δύσκολη την ζωή» της επομένης κυβέρνησης. Και για την επίτευξη αυτού το στόχου επιστρατεύονται τα πάντα. Από την απατηλή παροχολογία ως την κατασκευή «υποδίκων» με «εξεταστικές» και «προανακριτικές» επί παντός επιστητού. Από την χυδαιολογία ως τις προκλητικές προσλήψεις ημέτερων.
Συμβαίνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι πως δουλεύει το σύστημα αλλοίωσης αποτελεσμάτων σε διαγωνισμούς για την πρόσληψη στελεχών στο …καθεστώς Πολάκη. Όπου η προκλητικότητα των παρεμβάσεων ξεπέρνα κάθε φαντασία. Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας γίνεται μια πρόσληψη νοσηλεύτριας. Αλλά δεν προσλαμβάνεται η πρώτη επιτυχούσα που είχε ανακοινωθεί, αλλά …η δεύτερη. Στην εύλογη διαμαρτυρία της αδικημένης, δίνεται η απάντηση: Δεν προσληφθήκατε διότι διαπιστώθηκε, εκ των υστέρων, ότι είχατε κάνει ένα λάθος στην συμπλήρωση των δικαιολογητικών. Και ποιο ήταν το «λάθος»; Ότι στην στήλη «συνολική υπηρεσία» είχε καταγράψει την συνολική υπηρεσία της. Όπως βεβαίως θα έκανε κάθε ένας με στοιχειώδη γνώση της ελληνικής γλώσσας. Όταν λέμε συνολική υπηρεσία, εννοούμε ακριβώς «συνολική» και τίποτε άλλο.

Υπεράνω όμως της ελληνικής γλώσσας υπάρχει η …συριζαίικη. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις γελοίες δικαιολογίες που προβλήθηκαν. Και κατά την συριζαίικη γλώσσα έπρεπε, τάχα, η ενδιαφερόμενη να μην δηλώσει την συνολική της υπηρεσία, εκεί που η στήλη έγραφε «συνολική». Αλλά, λένε, να έχει αφαιρέσει προηγουμένως την «ειδική» υπηρεσία, που είχε σε μονάδα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών!!!
Προσθέστε και τα όσα έχω ήδη εντοπίσει ότι συνέβησαν σε προηγούμενο διαγωνισμό, πάλι στον χώρο όπου βάζει τη σφραγίδα του ο Πολάκης. Όπου στον διαγωνισμό για τις προσλήψεις στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), τα ίδια άτομα, γιατροί και νοσηλευτές, εμφανίσθηκαν να έχουν «πετύχει» και να προσλαμβάνονται σε τρία έως και πέντε διαφορετικά ΤΟΜΥ. Και βεβαίως επρόκειτο για άτομα τα οποία, όλα, όλως …τυχαίως και συμπωματικώς, είχαν την ιδιά κρητική καταγωγή με τον κ. Πολάκη.
Τώρα, στήνουν εξεταστική για τις 23 προσλήψεις του Άδωνι. Που ήταν και προσωρινές. Να δούμε πόσες θα πρέπει να στηθούν για τις δικές τους, που γίνονται με προκλητική καταστρατήγηση όλων των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Μοιραστείτε την είδηση