Αδαμίδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε πώληση μόνο λιγνιτικών μονάδων

2 Min Read

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» μίλησε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως: «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε πώληση μόνο λιγνιτικών μονάδων. Αν είναι μόνο λιγνιτικές θα είναι οι τρεις καλύτερες που έχει η Επιχείρηση και σημαίνει ότι θα πρέπει να πάνε φυλακή στο Δ.Σ.»

“Εμείς χθες βγήκαμε από τη σύσκεψη με τον περιφερειάρχη όπου αποφασίσαμε πως δεν κάνουμε βήμα πίσω. Είναι βέβαιο ότι θα βάλουν στο πακέτο και τα υδροηλεκτρικά, από το Σεπτέμβριο θα τα ξαναπούμε”, ανέφερε. Σε σχέση με την πιθανότητα συμμετοχής ελληνικών φορέων στη ΔΕΗ, δήλωσε πως “οι περιφέρειες δεν έχουν χρήματα, άρα τι να αγοράσουν;”.

- Advertisement -

Παράλληλα, ο κ. Αδαμίδης δήλωσε πως “αν δεν κλείσει το ομολογιακό δάνειο και δεν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαδικασίας για τον ΑΔΜΗΕ, ώστε να πληρώσουν οι Κινέζοι, όλα είναι πιθανά” σχετικά με τη ρευστότητα της Επιχείρησης. “Πιστεύω όμως ότι δεν θα συμβεί αυτό”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε πως “πρέπει άμεσα να απαλλάξουμε απο τους λογαριασμούς όλες τις χρεώσεις που επιβαρύνουν το τιμολόγιο. Δεν ανοίγει η αγορά επειδή οι καταναλωτές νιώθουν ασφάλεια στη ΔΕΗ και δεν τους κόβει το ρεύμα εύκολα, όπως οι άλλες εταιρείες”.

Για τους εργαζόμενους, δήλωσε ότι “πάντα υπάρχει ο φόβος απολύσεων, αλλά δεν είναι το κυρίαρχο θέμα της χώρας, τη στιγμή που έχουμε εκατομμύρια ανέργους”.

Μοιραστείτε την είδηση