«Άδειασμα» Δεληγιάννη για τις δηλώσεις του περί αυξημένων κρουσμάτων εχινόκοκκου

1 Min Read

Ούτε καν παρακολουθεί από το 2009 το ΚΕΕΛΠΝΟ την εχινοκοκκίαση στη χώρα μας, αφού τα κρούσματα και οι αναφορές είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που παρουσιάζονται στη σελίδα του και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης Γιάννη Δεληγιάννη πως τα ποσοστά του εχινόκοκκου αυξάνονται λόγω των αδέσποτων.
«Αυξάνονται τα ποσοστά του εχινόκοκκου λόγω αδέσποτων, κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δεληγιάννης προκαλώντας εντυπώσεις και έκπληξη στους αρμόδιους φορείς που τον διαψεύδουν.
«Ούτε το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει τέτοια στοιχεία. Μέχρι το 2009 παρακολουθούσαμε αυτή την ζωοανθρωπονόσο» λέει η Φράνκα Παστόρε, πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων Μαμάτσειου Νοσοκομείου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία τα ποσοστά ήταν πολύ χαμηλά. Αρκεί να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό ήταν 0,46 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό με 0,56.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θεόφιλος Κατζόγλου, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής ΠΕ Κοζάνης που επισημαίνει ότι «από τα στοιχεία που έχουμε δεν φαίνονται αυξημένα κρούσματα».
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση