ΑΔΜΗΕ: Χωρίς μεγάλα προβλήματα η ηλεκτροδότηση από την απεργία της ΓΕΝΟΠ

1 Min Read

Έξι θερμικές μονάδες της ΔΕΗ συνολικής ισχύος πάνω από 2.100 μεγαβάτ μαζί με τις ιδιωτικές μονάδες, τα υδροηλεκτρικά και τις ανανεώσιμες πηγές βρίσκονται σήμερα, πρώτη ημέρα απεργίας της ΓΕΝΟΠ, σε λειτουργία.

Σύμφωνα με στελέχη του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας η διαθέσιμη ισχύς σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ζήτηση λόγω καιρικών συνθηκών είναι σχετικά χαμηλή, δημιουργεί αισιοδοξία ότι αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική μεταβολή, η ημέρα μπορεί να κυλήσει χωρίς μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Οι μονάδες της ΔΕΗ που λειτουργούν είναι τρεις λιγνιτικές (Καρδιά 4, ‘Αγιος Δημήτριος 4 και 5) και τρεις φυσικού αερίου (Λαύριο 4, Αλιβέρι 5 και Κομοτηνή). Στην κάλυψη της ζήτησης συμβάλλουν και τα αυξημένα αποθέματα νερού στους ταμιευτήρες των υδροηλεκτρικών. Από την πλευρά της κατανάλωσης η αιχμή της ζήτησης προβλέπεται να φθάσει το βράδυ στα 6.100-6.200 μεγαβάτ.

Η ΓΕΝΟΠ ξεκίνησε από τα ξημερώματα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που συζητείται στη Βουλή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μοιραστείτε την είδηση