Αεροδιακομιδή 3χρονου από την Κοζάνη στην Αθήνα- Χωρίς διαθέσιμα κρεβάτια τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

1 Min Read

Με αεροσκάφος C27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέρθηκε από την Κοζάνη στην Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης ένα παιδί ηλικίας 3 ετών με σοβαρή κρίση βρογχικού άσθματος. Το αγόρι μεταφέρθηκε στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης τα ξημερώματα της ίδιας μέρας και οι γιατροί το διασωλήνωσαν στις 7 το πρωί και αποφασίστηκε η επείγουσα μεταφορά του σε παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Λόγω της αυξημένης πληρότητας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αναζητήθηκε κρεβάτι στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας και ζητήθηκε άμεση αεροδιακομιδή.

Το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης στις 11 το πρωί και παρέλαβε το παιδί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που συνόδευσε στο αεροδρόμιο περιπολικό της αστυνομίας. Λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι το Spartan απογειώθηκε και προσγειώθηκε 50 λεπτά αργότερα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Ο 3χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Παίδων Πεντέλης».
Την ίδια στιγμή, η 2 ετών αδερφή του ασθενή μεταφέρθηκε από την Κοζάνη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης με ίδια συμπτώματα.

Σωκράτης Μουτίδης

Πηγή φωτό αεροσκάφους kozanimedia.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση