Αφιερωμένος στον Σάκη Τζούρα ο αγώνας αλιείας Κυπρίνου στον Πολύφυτο

3 Min Read

Ο άτυχος πρώην Πρόεδρος πνίγηκε τον Φεβρουάριο στην λίμνη Περδίκκα

Από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην λίμνη Πολυφύτου ένας ακόμη αγώνας αλιείας Κυπρίνου που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας. Τα τελευταία χρόνια οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι πολύ διαδεδομένοι και συγκεντρώνουν το αγωνιστικό ενδιαφέρον δεκάδων ομάδων από όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο αγώνας θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου στις 6 και θα ολοκληρωθεί στις 4 το μεσημέρι της Κυριακής 4 του μήνα. Το τμήμα που θα μπορούν να ψαρεύουν οι συμμετέχοντες είναι αυτό που περικλείεται από τις Δημοτικές Ενότητες Σερβίων (Νεράιδα Αύρα Ίμερα) και Δημοτική Ενότητα Βελβεντού του Δήμου Βελβεντού. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να τηρούν τον σχετικό κανονισμό αθλητικής αλιείας επιφάνειας γλυκών νερών της Ομοσπονδίας τους καθώς και να διαθέτουν rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων της Πτολεμαϊδας Σάκη Τζούρα, ο οποίος πνίγηκε τον Φεβρουάριο στην λίμνη Περδίκκα έξω από την Πτολεμαϊδα κατά την προσπάθειά του να απομακρύνουν παράνομους αλιείς μαζί με έναν θυροφύλακα.

 

Οι περιορισμοί που τίθενται στον αγώνα

Σύμφωνα με το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας, Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ορίζονται τα εξής:

– Ψάρεμα αποκλειστικά κυπρίνου (γριβαδιού) με το βάρος του να μην είναι σε καμία περίπτωση μικρότερο των 500 γραμμαρίων.

– Κάθε αθλητής μπορεί να ψαρεύει με δύο καλάμια και σε κάθε καλάμι επιτρέπεται ένα αγκίστρι.

– Κάθε αλίευμα κυπρίνου μόλις αλιευθεί φυλάσσεται ζωντανό μέσα στο νερό, με ευθύνη του διαγωνιζόμενου και στο τέλος του διαγωνισμού αφού ζυγιστεί ή φωτογραφηθεί θα αφεθεί ελεύθερο στο νερό. Τα ψάρια που τυχόν αγκιστρωθούν, όπως κέφαλοι, πλατίκες, συρτάρια, πεταλούδες και πρικιά θα επιστραφούν εκείνη τη στιγμή πίσω στο νερό.

– Κάθε διαγωνιζόμενος να είναι μέλος των συλλόγων που θα λάβουν μέρος, να τηρεί ανεπιφύλακτα τον γενικό κανονισμό αλιείας κυπρίνου, τις σχετικές με την αλιεία διατάξεις, καθώς και τα οριζόμενα στην απόφασή μας.

– Οι συμμετέχοντες στους αγώνες αποδέχονται τους όρους συμμετοχής του καταστατικού διεξαγωγής διαγωνισμού αγώνων αθλητικής ερασιτεχνικής αλιείας των Συλλόγων.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση