Αύξηση αιτήσεων για νέες άδειες στην λαϊκή της Κοζάνης από ντόπιους παραγωγούς

2 Min Read

Αυξάνονται αυτοί που στρέφονται στον πρωτογενή τομέα μέρα με τη μέρα και ακολούθως αναζητούν μια θέση στον πάγκο της λαϊκής. Έτσι, στην αναζήτηση νέων θέσεων για ντόπιους εκθέτες στη λαϊκή αγορά της Κοζάνης βρίσκεται και η αρμόδια Αντιδημαρχία, μετά τη ραγδαία αύξηση αιτήσεων παραγωγών που στράφηκαν στον πρωτογενή τομέα

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη, το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που εκπονείται για το χώρο του ΟΣΕ, θα λύσει σημαντικά προβλήματα χωροταξίας που αντιμετωπίζει σήμερα η λαϊκή της Κοζάνης.

«Η λαϊκή έχει συγκεκριμένη δομή και περιορισμένο χώρο. Έχουμε μεγάλο όγκο αιτήσεων παραγωγών που ζητούν χώρο στη λαϊκή, αλλά θέσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχει μεγάλο στρίμωγμα. Ο δήμος θέλει να δημιουργήσει νέες θέσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι κανόνες» λέει ο Γ. Ιωαννίδης.

Σε ισχύ βρίσκεται πλέον και ο νέος νόμος για τις λαϊκές που περιλαμβάνει και κάποιες αλλαγές. Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος αναθεώρησε τα πρόστιμα προς τα κάτω, αλλάζει την ποσόστωση εμπόρων παραγωγών από 40-60 σε 50-50 και διαφοροποιεί τα μέτρα που λαμβάνουν οι εκθέτες στη λαϊκή. «Τα πρόστιμα έχουν πέσει στο μισό, το θέμα δεν είναι το πρόστιμο, αλλά το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να λειτουργούμε» λέει ο κ. Ιωαννίδης και καταλήγει «έλεγχοι γίνονται και πρέπει να γίνονται γιατί ο αθέμιτος ανταγωνισμός κλονίζει την αγορά».

 

Σ.Μ.

Μοιραστείτε την είδηση