Αγγελος Συρίγος: Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης η στήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικης Μακεδονίας-Τον τρόπο να ενισχύσει τα περιφερειακά πανεπιστήμια μετά την εφαρμογής της ελάχιστης βάσης αναζητά η κυβέρνηση

2 Min Read

Την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη, η οποία θα αποτυπωθεί στο Μηχανογραφικό Δελτίο με τα τμήματα προτίμησης που θα δηλώσουν φέτος οι υποψήφιοι εξετάζει η Νίκη Κεραμέως, όπως γράφαμε και στο χθεσινό φύλλο, ενώ μελετά αντισταθμιστικά μέτρα ώστε με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής να μην «πληγούν» τα τμήματα των περιφερειακών Πανεπιστημίων, κυρίως χαμηλής ζήτησης.

Ταυτόχρονα ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος σε συνάντησή του με την βουλεύτρια Βίκυ Βρυζίδου δήλωσε ότι «στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι να στηρίξει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για διαφορετικούς λόγους το καθένα».

- Advertisement -

Η στήριξη έγκειται στην πρόθεση μείωσης θέσεων εισακτέων στα αντίστοιχα τμήματα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και στην πρόσληψη άμεσα εκπαιδευτικού προσωπικού, καθοριστικού παράγοντα της ενίσχυσης και ισχυροποίησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Συρίγος ανέφερε επίσης, την πρόβλεψη για την δημιουργία 2.000 θέσεων σε καινούργιες εστίες και φοιτητικές λέσχες, προκειμένου να αποτελέσουν και αυτές ελκυστικό πόλο για φοιτητές στη Δυτική Μακεδονία.

Επισήμανε τα προβλήματα των πολλών μετεγγραφών που πραγματοποιούνται στη Δυτική Μακεδονία και αναφέρθηκε στο ζήτημα των φοιτητών που σε μεγάλο ποσοστό σε κάποια τμήματα εγκαταλείπουν για διάφορους λόγους τις σπουδές τους.

Σε ό,τι αφορά στην προσθήκη ελκυστικότερων τμημάτων, που θα αναβαθμίσουν και θα ισχυροποιήσουν το Πανεπιστήμιο ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι είναι στις προθέσεις του, αλλά σε βάθος χρόνου.

Μοιραστείτε την είδηση