Άγγιξε την πρόκριση στα προημιτελικά και απαχαιρετά το 34ο Π.Π.Π. Δικηγορικών Συλλόγων με «το κεφάλι ψηλά» ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης!… Toυ Δημ. Κλείδη

7 Min Read


Με την διεξαγωγή των αγώνων και της 3ης αγωνιστικής, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση, των καθ’ ομίλους αγώνων του 34ου Π.Π.Π. Δικηγορικών Συλλόγων, που διοργανώνει εφέτος ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης και που είναι αφιερωμένο στην μνήμη των πρόωρα εγκαταλειψάντων τα εγκόσμια, εκλεκτών Δικηγόρων και βασικών μελών της ομάδας ποδοσφαίρου του, των Παναγιώτου Λιάκου και Στάθη Ζτούπα.
Πριν, όμως, από την παρουσίαση των καθ’ ομίλους αποτελεσμάτων και των προκριθεισών ομάδων, η στήλη οφείλει να αποκαταστήσει την εξ’ αβλεψίας γενομένη παράλειψη τριών Δικηγόρων της νεωτέρας σειράς, οι οποίοι αγωνίσθηκαν επανειλημμένως στην ομάδα ποδοσφαίρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, αλλά τα ονόματά τους δεν δημοσιεύθησαν στο σχετικό αφιέρωμα, υπό τον τίτλο: «Στον πυρετό της δόξης του 34ου Π.Π.Π. Δικηγορικών Συλλόγων, που διοργανώνει ο Τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος», στο φύλλο της 7ης Ιουλίου ε.ε. Το πράττει άμεσα, μετά την διαπίστωση της παράλειψης και ζητά την κατανόηση από τους παραλειφθέντες, διότι, ο «δαίμων» της φωτοσύνθεσης – προσβληθείς προφανώς από τον… «πυρετό» του κειμένου – έχασε τον ειρμό πρόσκαιρα και συνακόλουθα τις αράδες των ονομάτων της… «τριανδρίας»: Ιορδάνη Καλαφάτη, Θεοδόση Θεοφανίδη και Νίκου Παπαδημητρίου. Η συμπλήρωση στο αρχικό κείμενο επιβεβλημένη, τόσο για την πληρότητα αυτού, όσο και για την ιστορική αλήθεια!…
Επιστροφή στα διαδραματισθέντα και στο πανόραμα του πρωταθλήματος:
1ος όμιλος
α’ αγωνιστική
Ιωάννινα – Αρμενόπουλος 2-2
Λάρισα – Δημοσθένης 2-1
β’ αγωνιστική
Αρμενόπουλος – Λάρισα 1-1
Δημοσθένης – Ιωάννινα 0-2
γ’ αγωνιστική
Λάρισα – Ιωάννινα 0-2
Αρμενόπουλος – Δημοσθένης 4-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜ. ΤΕΡΜ.
1 Ιωάννινα 7 6-2
2 Αρμενόπουλος 5 7-3
3 Λάρισα 4 3-4
4 Δημοσθένης 0 1-8
Προκρίνονται οι δύο πρώτοι: Τα Ιωάννινα και ο Αρμενόπουλος
2ος Όμιλος
α’ αγωνιστική
Νέμεσις – Δράκων 0-6
Πάτρα – Χαλκίδα 2-1
β’ αγωνιστική
Χαλκίδα – Νέμεσις 0-1
Δράκων – Πάτρα 1-1
γ’ αγωνιστική
Νέμεσις – Πάτρα 2-1
Χαλκίδα – Δράκων 3-4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜ. ΤΕΡΜ.
1 Δράκων 7 11-4
2 Νέμεσις 6 3-7
3 Πάτρα 4 4-4
4 Χαλκίδα 0 4-7
Προκρίνονται οι δύο πρώτοι: Ο Δράκων και η Νέμεσις
3ος όμιλος
α’ αγωνιστική
Sui Generis – Αγρίνιο 0-2
Αριστοτέλης – Βόλος 0-1
β’ αγωνιστική
Βόλος – Sui Generis 0-2
Αγρίνιο – Αριστοτέλης 3-4
γ’ αγωνιστική
Sui Generis – Αριστοτέλης 3-3
Βόλος – Αγρίνιο 0-5
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜ. ΤΕΡΜ.
1 Αγρίνιο 6 10-4
2 Αριστοτέλης 4 7-7
3 Sui Generis 4 5-5
4 Βόλος 3 1-7
Προκρίνονται οι δύο πρώτοι: Το Αγρίνιο και ο Αριστοτέλης
4ος όμιλος
α’ αγωνιστική
Κοζάνη – Ξάνθη 0-1
Σόλων – Ηλεία 6-0
β’ αγωνιστική
Ξάνθη – Σόλων 0-1
Ηλεία – Κοζάνη 1-2
γ’ αγωνιστική
Σόλων – Κοζάνη 1-1
Ξάνθη – Ηλεία 0-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜ. ΤΕΡΜ.
1 Σόλων 7 8-1
2 Ξάνθη 4 1-1
3 Κοζάνη 4 3-3
4 Ηλεία 1 1-8
Προκρίνονται οι δύο πρώτοι: Ο Σόλων και η Ξάνθη
Σύμφωνα με τα παραπάνω αποτελέσματα και τις διαμορφωθείσες βαθμολογίες, οι ομάδες που προκρίθηκαν για τους προημιτελικούς συγκρούονται μεταξύ τους και τα 4 ζευγάρια, που κληρώθηκαν είναι:
Ιωάννινα – Νέμεσις (γήπεδο Βατερού)
Δράκων – Αρμενόπουλος (γήπεδο Κρόκου)
Αγρίνιο – Ξάνθη (ΔΑΚ Πτολεμαΐδας)
Σόλων – Αριστοτέλης (γήπεδο Καρυοχωρίου)
Από την άλη πλευρά, πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά για την γενική εμφάνιση της ανανεωμένης ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης.
Ήταν η ευχάριστη έκπληξη για όσους δεν την παρακολουθούσαν από κοντά το τελευταίο διάστημα. Είχε αρκετά θετικά στοιχεία, ομοιογένεια, καλή κυκλοφορία της μπάλας, ωραίες εναλλαγές, υπέροχους συνδυασμούς. Η νέα γενιά των Δικηγόρων της Κοζάνης έδειξε ότι προέρχεται από καλή ποδοσφαιρική πάστα, κατέχει πολλά «μυστικά» του ποδοσφαίρου και κινείται σε σωστό δρόμο, με προοπτική βελτίωσης από αγώνα σε αγώνα. Σταδιακά, «παίρνοντας» τους απαραίτητους αγώνες στα πόδια τους, είναι σίγουρο ότι θα ανεβάσουν κατακόρυφα την απόδοσή τους και θα γίνουν περισσότερο αποτελεσματικοί.
Πάντως, στους τρεις αγώνες της έδειξε ότι είναι μία ισορροπημένη ομάδα και όλες οι γραμμές της λειτουργούν ικανοποιητικά, καταγράφοντας στην α’ φάση του πρωταθλήματος, ανά μία νίκη, ισοπαλία, ήττα, με συντελεστή τερμάτων επίσης ισορροπημένο (όσα επέτυχε, τόσα δέχθηκε).
Εξειδικεύοντας κάπως τους αγώνες της, η ομάδα των Δικηγόρων της Κοζάνης ξεκίνησε με ήττα από τους συναδέλφους της Ξάνθης, οι οποίοι με τέρμα του Μπραρίδη στο 20’ προηγήθηκαν 1-0, σκορ το οποίο διατηρήθηκε μέχρι την λήξη του αγώνος, παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες, καθώς ούτε η κεφαλιά του Ηλιάδη (Κ) στο 35’, ούτε το πέναλτυ του Αργυρίου (Ξ) στο 57’, αλλά και άλλες ευκαιρίες, αλλοίωσαν το 1-0 υπέρ της Ξάνθης.
Στον δεύτερο αγώνα της, με αντίπαλο τους Δικηγόρους της Ηλείας, η ομάδα των Δικηγόρων της Κοζάνης βρέθηκε πίσω στο σκορ από το α’ ημίχρονο, αλλά σταδιακά ανασυντάχθηκε και στην επανάληψη έκαμε την ανατροπή, πετυχαίνοντας δύο τέρματα (το δεύτερο με πέναλτυ) με τον Βασίλη Παπαδόπουλο και διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 2-1 υπέρ αυτής.
Στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης του πρωταθλήματος, η ομάδα των Δικηγόρων της Κοζάνης αντιμετώπισε την αντίστοιχη του Σόλωνα Αθηνών, σε ένα θεαματικό παιγνίδι, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1, με την ομάδα της Κοζάνης να ανταποδίδει το τέρμα των Αθηναίων συναδέλφων τους στο 57’ και να ισοφαρίζει με κεφαλιά του Χαλυβόπουλου στο 85’.
Η σύνθεση της ομάδας των Δικηγόρων της Κοζάνης και στους τρεις αγώνες της ήταν η εξής: Πεχλιβανίδης, Μπόλης, Καρέτσος, Ιακωβίδης Μαχτής, Παπαδόπουλος Βασ., Κακουλίδης, Ηλιάδης, Χαλυβόπουλος, Γκοτζαφίλιος, Σπόντης, Φλώρος, Παπαδημητρίου Νικ., Κανάβας Γεωργ., Καραμήτρος, Τσιφτσής, Τσότσκος, Βρυζίδης, Παπαδόπουλος Δημ., Παπαδόπουλος Ζήνων.
Προπονητής της ομάδος ο Νικ. Τζήμος.
Με τις ικανοποιητικές εμφανίσεις της, η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης άγγιξε την πρόκρισή της στα προημιτελικά, αφού ήταν ισόβαθμη (με ανά 4 βαθμούς εκατέρα) της Ξάνθης, η οποία προκρίθηκε, ληφθείσης υπ’ όψει της νίκης της στον μεταξύ τους αγώνα.
Ωστόσο, αποχαιρετά το 34ο Π.Π.Π. Δικηγορικών Συλλόγων με «ψηλά το κεφάλι», αφήνοντας παρακαταθήκη για υψηλότερους στόχους, στις επόμενες διοργανώσεις, πιστεύοντας στο τρίπτυχο:
«Υψηλότερα, ταχύτερα, ισχυρότερα»!..
ΔΗΜ. ΚΛΕΙΔΗΣ

Μοιραστείτε την είδηση