Αγρότες: αγνοείται το 30% της αποζημίωσης για τον παγετό του 2021

1 Min Read

Ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας

Για εμπαιγμό κατηγορούν την Κυβέρνηση, τους κυβερνητικούς βουλευτές και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, οι αγρότες μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, σχετικά με την μη καταβολή, στο σύνολό της, της αποζημίωσής τους για τις ζημιές από παγετό τον Απρίλη του 2021. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως τα συγκεκριμένα χρήματα τα δικαιούνται και πως κανείς δεν τους «κάνει χάρη» που τους τα δίνει.

Οι αγρότες καταγγέλλουν πως ενάμιση χρόνο μετά έχει πληρωθεί το 70% της αποζημίωσης και πως κανείς δεν τους ενημερώνει για το τι θα γίνει με το υπόλοιπο 30%. «Τσακισμένοι ολοκληρωτικά από την περσινή καταστροφή, ήρθε και η φετινή χρονιά με το χαλάζι και τις τιμές στον πάτο και ακόμη περιμένουμε το 30%. Επίσης το 1/3 των παραγωγών έμεινε εκτός πληρωμής και δεν προβλέπεται από την ισχύουσα ΚΥΑ να πληρωθούν» αναφέρουν οι αγρότες στην ανακοίνωσή τους.

Ζητούν την άμεση πληρωμή των αγροτών που υπέστησαν ζημιές και να αλλάξει η ΚΥΑ που δεν αποζημιώνει τους ετεροεπαγγελματίες, τους νέους αγρότες και τα νομικά πρόσωπα. «Ζητούμε να σταματήσουν τα προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των αγροτών» λένε χαρακτηριστικά.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση