Με άδειο καλάθι επέστρεψε το κλιμάκιο του Δήμου Βοϊου από την Αθήνα για το θέμα των διοδίων

2 Min Read

«Πόρτα» έριξε το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου Βοϊου σχετικά με το θέμα της ελεύθερης διέλευσης των κατοίκων της περιοχής από τον πλευρικό και μετωπικό σταθμούς διοδίων της Σιάτιστας. Μετά το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Βοϊου το βράδυ της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Βοϊου Χρήστος Ζευκλής με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κοσμίδη και Γκερεχτέ και τους αντιδημάρχους Γιώργο Μαλιάγκα, Εύη Νικολαϊδου και Χάρη Πολύζου, συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Καραγιάνννη και τον Διευθυντή του Υπουργικού Διονύση Νταούλα.

Στην συνάντηση κατατέθηκαν τα αιτήματα του Δημοτικού Συμβουλίου με τους ιθύνοντες να απαντούν πως η υλοποίησή τους είναι ανέφικτη και πως τα διόδια ήταν μνημονιακή υποχρέωση και χωροθετήθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς η τωρινή Κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει στην έναρξη της λειτουργίας τους. Αυτό που το Υπουργείο είπε στους διαμαρτυρόμενους είναι πως ως αντιστάθμισμα θα χρηματοδοτηθούν έργα βελτίωσης του παράπλευρου επαρχιακού οδικού δικτύου το οποίο αναμένεται να δεχτεί μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο από τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι θα θελήσουν να μετακινούνται προς την Κοζάνη εκτός Εγνατίας Οδού για να μην καταβάλουν το αντίτιμο. Τονίστηκε ακόμη πως με την εφαρμογή του συστήματος της αναλογικής χρέωσης δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή. Μπορεί μόνο να εφαρμοστεί το εκπτωτικό πρόγραμμα που προσφέρεται με μείωση κομίστρου κατά 50% με συγκεκριμένο όμως αριθμό διελεύσεων μηνιαίως.

- Advertisement -

Στην συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών βρέθηκαν μαζί με το κλιμάκιο του Δήμου Βοϊου και οι κυβερνητικοί Βουλευτές Στάθης Κωνσταντινίδης και Παρασκευή Βρυζίδου.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση