Άλλα …θέματα ν’ αγαπιόμαστε

3 Min Read

Όχι. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο, σε καθημερινή βάση, με την υπόθεση Novartis και την πολιτική της διασταση, όσο δεν υπάρχουν νέα στοιχεία, που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο. Από την στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία στη βουλή, για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, θα περιμένω να δω που θα καταλήξει. Διότι, αν μείνουμε όλοι κολλημένοι να παρακολουθούμε την παράσταση που στήνουν οι Τσίπρας-Καμμένος, στην προσπάθεια τους να βγουν από τις δικές τους κομματικές δυσκολίες, θα μας διαφεύγουν τα ουσιώδη. Αυτά που αφορούν στα κτυπήματα που καταπίνουν, το ένα μετά το άλλο, τα συνεταιράκια της εξουσίας. Και τα όποια αφορούν τα ίδια τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνισμού.

Ενώ εμείς παρακολουθούμε το κακοστημένο πολιτικό θέατρο στο κοινοβούλιο, η Τουρκία παγιώνει την επιβολή της ισχύος της σε πολλά μέτωπα.

- Advertisement -

Στα Ίμια έχει ήδη καταλυθεί κάθε έννοια ελληνικής κυριαρχίας. Έχει επιβληθεί εν τοις πράγμασι η τουρκική. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον εξευτελισμό του «στρατάρχη» Καμμένου, όταν νόμιζε πως θα μπορούσε να πατήσει στα Ίμια και αναγκάσθηκε να φύγει κυνηγημένος από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Ούτε μόνον στον εμβολισμό της ακταιωρού «Γαύδος». Αλλά σε αυτό που έχει επιβληθεί ως καθημερινή πρακτική. Και το οποίο περιγράφει με σαφήνεια ο πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου, Κώστας Σαρούκος:

«Φέτος, δεν μπορέσαμε να φτάσουμε καθόλου στο σημείο για να κάνουμε τη δουλειά μας και να βγάλουμε το ψωμί μας. Έρχονται οι Τούρκοι, μας διώχνουν και μετά καταφθάνουν τα τουρκικά καΐκια, που αλωνίζουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με την προστασία του τουρκικού Λιμενικού».

Την ίδια ώρα, η Τουρκία επιβάλει την θέληση της και στην Κύπρο, αναγκάζοντας την ιταλική εταιρία ΕΝΙ να διακόψει τις έρευνες της για φυσικό αέριο στο «οικόπεδο 3» της κυπριακής ΑΟΖ, με την παρουσία των πολεμικών της, και με την έκδοση νέας NAVTEX που επεκτείνει την ήδη ισχύουσα, έως τα μέσα Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, η τουρκική στρατιωτική μηχανή κάνει αισθητή, με δυναμικό τρόπο την παρουσία της και στην θαλάσσια περιοχή της Ρόδου. Με δύο τουρκικές ακταιωρούς, ένα ελικόπτερο και ένα ελικοφόρο αεροσκάφος, να επιχειρούν, ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας, να παρεμποδίσουν σκάφος του ελληνικού Λιμενικού να περισυλλέξει λαθρομετανάστες που κινδύνευαν. Λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό, Τούρκου διακινητή.

Αλλά ποιος ασχολείται με αυτά;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση