Αλλαγές στον κόμβο Ιωνίας από την Κυριακή για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου

2 Min Read

Αλλάζει η προτεραιότητα στην κίνηση των οχημάτων στον κόμβο Ιωνίας στην Κοζάνη με στόχο την ομαλότερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση συγκεκριμένων σημείων που προκαλούν τις ώρες αιχμής κομφούζιο.

Από την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου τα οχήματα που έρχονται από την οδό Γκέρτσου και 11ης Οκτωβρίου θα έχουν προτεραιότητα, καθώς εισέρχονται στον κόμβο μιας και μέχρι σήμερα σταματούσαν στο stop, το οποίο από την Κυριακή δεν θα υπάρχει.

- Advertisement -

«Μετά από υπόδειξη της Τροχαίας, της Επιτροπής Κυκλοφοριακού και του Δημοτικού Συμβουλίου από την Κυριακή θα ισχύσουν ρυθμίσεις στον κόμβο και έχουν στόχο την αποσυμφόρηση της Γκέρτσου» δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τέλης Πουτακίδης.

Η αλλαγή προτεραιότητας σε συνδυασμό με την αλλαγή του φαναριού επί της Γκέρτσου και 11ης Οκτωβρίου έχουν στόχο την εκκένωση του κόμβου του Κρόκου και της οδού Ιωνίας από τον κυκλοφοριακό φόρτο. Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιπες προτεραιότητες δεν αλλάζουν και όσα οχήματα εισέρχονται στον κόμβο από τις οδούς Λαρίσης και Ιωνίας θα δίνουν προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται εντός του κόμβου, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Κύριος στόχος είναι η καλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών, καθώς στον κόμβο σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη θα μπουν και κάγκελα περιμετρικά.

Λόγω του ότι οι ρυθμίσεις είναι πιθανόν να προκαλέσουν μείωση ταχύτητας ροής κυκλοφορίας από την οδό Ιωνίας προς τον κόμβο, αποφασίστηκε η μονοδρόμηση της οδού Ελένης Μήλιου προς τα ανατολικά με στόχο τα αυτοκίνητα να μπορούν να παρακάμψουν τον κόμβο αν θέλουν να βγουν προς τη Λάρισα. Επίσης,  τα οχήματα που φεύγουν προς το κέντρο μπορούν να αποφύγουν τον κόμβο έχοντας ως εναλλακτική τη διαδρομή Έβρου, Θεσσαλονίκης και Γκέρτσου.

«Χρειάζεται η υπομονή των οδηγών και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά» λέει ο κ. Πουτακίδης.

Μοιραστείτε την είδηση