Άμεση αναθεώρηση του ΕΣΕΚ ζητά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

2 Min Read

Συνεδρίασε την Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο του οργάνου

Την άμεση αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα ζητά τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδρίασε την Τρίτη 28 Ιουνίου στην Αθήνα. Τα μέλη του οργάνου τόνισαν πως μπροστά στα ενεργειακά θέματα και τις εξελίξεις στην χώρα μας, παραμένουν στις επάλξεις «ώστε να αναχαιτίσει όσα περισσότερα αρνητικά παρελκόμενα μπορεί».

Στη συνεδρίαση τέθηκαν και συζητήθηκαν ζητήματα μισθολογικά, η παράταση λειτουργίας μονάδων, η συμμετοχή και ρόλος του λιγνίτη, η ρήτρα αναπροσαρμογής, τα τιμολόγια ρεύματος και οι αυξήσεις τους και η ανάγκη πρόσληψης τακτικού προσωπικού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα ώστε να είναι αποτελεσματικός και μακροχρόνιος.

«Με δεδομένο τον, αποδεδειγμένο, σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο του λιγνίτη , το γεγονός ότι πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προχωρήσει στην αναθεώρηση του σχεδιασμού τους αλλά και με την ενεργειακή κρίση και μετάβαση να μην φαίνεται να λήγουν σύντομα, απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε αναθεώρηση του ΕΣΕΚ προκειμένου να αποτραπεί το λουκέτο των λιγνιτικών μονάδων το 2028» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΓΕΝΟΠ στην ανακοίνωσή της.

Το επόμενο διάστημα, με δεδομένο το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει εκλογές τον Φεβρουάριο του 2023, η ΓΕΝΟΠ θα δρομολογήσει διαδικασίες που θα την οδηγήσουν σε συνέδριο πριν από τις εκλογές της Συνομοσπονδίας. Στο πλαίσιο αυτό τα Σωματείο μέλη της ΓΕΝΟΠ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εκλογικές τους διαδικασίες μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Όλγα Τουφεγγοπούλου  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση