Άμεση επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής

2 Min Read
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Καταψήφισε το νομοσχέδιο για την παραχώρηση εδαφών από την ΔΕΗ στην «ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ»

Για υποκριτική «επίκληση της προστασίας του περιβάλλοντος» και για «εγκληματική απολιγνιτοποίηση» έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, κατά την συζήτηση στην Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Κύρωση της προγραμματικής σύμβασης της παρ.4 του άρθρου 155 του ν.4759/2020 μεταξύ της ΔΕΗ της Μετάβαση Α.Ε. και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων». Ο κ. Δελής κατηγόρησε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πως στηρίζουν στο πλαίσιο της «πράσινης μετάβασης» την απολιγνιτοποίηση και πως όλες οι κυβερνήσεις είναι συνυπεύθυνες για την σημερινή αύξηση του κόστους ενέργειας.

«Και είναι δύο φορές εγκληματική αυτή η πολιτική, γιατί την ίδια ώρα σε διεθνές επίπεδο, γίνεται μαζική στροφή σε άνθρακα και λιγνίτη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση που είναι σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο. Η επίκληση της προστασίας του περιβάλλοντος είναι τουλάχιστον υποκριτική, γιατί το φυσικό αέριο που προωθείται, και ειδικά το αμερικανικό LNG, έχει αποδειχθεί πως αποδεσμεύει στην ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες μεθανίου, ιδιαίτερα επικίνδυνου αερίου για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Οι ΑΠΕ εξάλλου που προωθούνται σε όλη τη χώρα, τα τελευταία χρόνια, έχουν καταστροφικές επιπτώσεις σε βουνά και δάση» είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Δελής.

Πρόσθεσε πως παρά του ότι η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να παράγει ενέργεια και με άλλες μορφές, ο λαός ζει μέσα σε ενεργειακή φτώχεια εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας. «Το ΚΚΕ είχε καταθέσει πρόταση νόμου για την ενέργεια, με συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή φτώχεια, με άμεση επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, σε ρήξη με τη ρήτρα της ΕΕ για εκπομπές ρύπων, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής» επεσήμανε ο ίδιος.

Θένια Βασιλειάδου –  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση