Ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση των πέτρινων γεφυριών της Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Τέσσερα υποέργα προϋπολογισμού 1.167.442 ευρώ

Τη σύμβαση για τη Δημιουργία Ενιαίου Δικτύου Σήμανσης και πληροφόρησης των Πέτρινων Γεφυριών της Δυτικής Μακεδονίας, υπέγραψε προ ημερών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης με τον ανάδοχο του έργου, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 1.167.442 €. 

Η σχετική δράση σχεδιάστηκε με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εντάχθηκε και δημοπρατήθηκε στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κασαπίδης, αποτελεί ακόμα μια προτεραιότητα τους, στο πλαίσιο ενίσχυσης και ανάδειξης της τουριστικής ταυτότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 

Το έργο εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό οργάνωσης, ανάδειξης, προβολής και αξιοποίησης των πέτρινων γεφυριών της Δυτικής Μακεδονίας και για πρώτη φορά γίνεται τόσο συστηματικά και οργανωμένα, ενώ ελήφθη ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα τρίτης ηλικίας καθώς και τα ΑΜΕΑ, με πρόβλεψη των αντίστοιχων υποδομών πρόσβασης.

Τέλος, ο κ. Κασαπίδης ανέφερε πως με περισσότερα από εξήντα δύο επίσημα καταγεγραμμένα μοναδικά πέτρινα γεφύρια, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων Περιφερειών στην Ελλάδα, σε τέτοιου είδους πολιτισμικά μνημεία που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην τοπική ανάπτυξη. Πολύ δε περισσότερο τώρα που γίνεται οργανωμένη προσπάθεια αναβίωσης της τοπικής αρχιτεκτονικής και της τέχνης της πέτρας, που τόσο δόξασαν οι Δυτικομακεδόνες μάστορες. 

Μοιραστείτε την είδηση