Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για την αύξηση Δημοτικών Τελών

3 Min Read

Σε συνθήκες μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων, μείωσης μισθών και συντάξεων και της ανεργίας να είναι στα ύψη, η δημοτική αρχή εισηγείται την Τρίτη 17/10/2017 στο δημοτικό συμβούλιο το ξεζούμισμα των λαϊκών οικογενειών, προτείνοντας αύξηση στα δημοτικά τέλη.

Με άλλα λόγια, αφού οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, εφαρμόζοντας τα μνημόνια, έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τη χρηματοδότηση των Δήμων, εκείνοι αναλαμβάνουν να υποκαταστήσουν καθαρά κρατικές λειτουργίες, επιβάλλοντας τα δικά τους χαράτσια στον ήδη άγρια φορολογημένο λαό.

Η Δημοτική Αρχή, ακολουθεί πιστά την αντιλαϊκή πολιτική  που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναδεικνύοντας πανηγυρικά την ορθότητα της άποψης της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι είναι το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής κρατικής μηχανής και ότι η Τοπική Διοίκηση, εδώ και χρόνια, είναι η προέκταση αυτού του χεριού.

Αφού σε ξεζουμίσει το κράτος, με τους πολυποίκιλους και δυσβάσταχτους φόρους και τέλη (για να έχει να δίνει στα μονοπώλια που υπηρετεί), οι δήμοι σου λένε:

Θες να σου μαζεύουν τα σκουπίδια; Πλήρωσε.

Θες φως στο δρόμο; Πλήρωσε.

Θες πράσινο στην πόλη σου; Πλήρωσε.

Θες παιδικό σταθμό; Πλήρωσε.

Θες σχολείο; Πλήρωσε.

Έχεις σπίτι που κόπιασες μια ζωή να το αποκτήσεις;  Εκτός των άλλων (ΕΝΦΙΑ) πλήρωσε και στο Δήμο τέλος στην ακίνητη περιουσία.

Τέλη και φόροι για ότι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου, με την εφευρετικότητα των κυβερνήσεων κεντρικά και τοπικά να οργιάζει. Μάλλον παρασύρθηκε η δημοτική αρχή από την προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι ήρθε η «δίκαιη ανάπτυξη», και άρα άρχισαν να γεμίζουν ζεστό χρήμα οι τσέπες των λαϊκών οικογενειών και άρα «δικαίως τω λόγω» ένα μέρος αυτών των εσόδων πάνε και για τον έρμο το φτωχό το Δήμο μας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση θα καταψηφίσει την εισήγηση της δημοτικής αρχής και προτείνει να μην γίνει αύξηση σε κανένα τέλος. Αντίθετα να καταργηθούν σε μια πορεία όλα αυτά. Παράλληλα έχουμε προτείνει την πλήρη απαλλαγή των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (πολυτέκνων, ανέργων, αναπήρων, άπορων) από την καταβολή δημοτικών τελών άμεσα και αυτό θα εισηγηθούμε.

Είναι φως φανάρι ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού αξιοποιεί όλο το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης τριακονταετίας και βάλε, για να χαρατσώσει τους δημότες και να παρουσιάσει έργο, αντί να στραφεί αγωνιστικά συσπειρώνοντας το λαό της περιοχής στη διεκδίκηση χρηματοδότησης, από τον κρατικό προϋπολογισμό, των κονδυλίων που έχει ανάγκη και δικαιούται ο δήμος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να οργανωθεί σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά και να χαράξει το δικό του δρόμο. Να βάλει τέλος στην φορομπηχτική πολιτική, σε όλα αυτά και αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή, να μην κάνει εκπτώσεις στις ανάγκες του και να παλέψει για να κατακτήσει όλα όσα του ανήκουν, αφού τα παράγει. Δηλαδή τα πάντα.

Μοιραστείτε την είδηση